


Rentoon Oktoberfest-iltaan! Mausta simpukat saksalaisittain vehnäoluella ja piparjuurella
30 min
Olut ja piparjuuri sopivat upeasti simpukoiden merelliseen makuun. Helppo ja näyttävä ruoka sopii myös isomman poppoon ruokkimiseen.
Reseptin ainekset
4 annosta
2 pkt (á 450 g)
Pakastesimpukoita (Pirkka ASC) (tai 800 g tuoreita simpukoita)
1 nippu (100g)
kevätsipulia
2
valkosipulinkynttä
1
fenkoli
2 rkl
voita
1 plo (0,33 l)
vehnäolutta
2 dl
kuohukermaa
1 rkl
raastettua piparjuurta
1 tl
sokeria
1 tl
suolaa
½ rku
tilliä hienonnettuna
Valkosipulimajoneesi
1
valkosipulinkynsi
2 dl
majoneesia
¼ tl
kuminansiemeniä
Vehnäolutsimpukat – ohje:
- Jos käytät tuoreita simpukoita, huuhtele ja harjaa ne tarvittaessa ja poista kuoren välistä pilkottava parta. Heitä pois rikkoutuneet simpukat sekä sellaiset, jotka eivät sulkeudu, kun napautat niitä työalustaan.
- Tee ensin majoneesi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita se majoneesiin. Mausta jauhetuilla kuminan siemenillä. Siirrä jääkaappiin.
- Hienonna kevätsipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa fenkoli pieniksi paloiksi (säästä vihreät tupsut koristeluun).
- Kuumenna voi isolla korkeareunaisella pannulla tai kattilassa. Pane valkosipulit ja puolet kevätsipuleista pannulle. Lisää fenkolit ja paista hetki. Kaada joukkoon olut ja keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen. Lisää kerma ja kuumenna kiehuvaksi.
- Kippaa jäiset tai tuoreet simpukat liemeen. Sekoita hyvin ja keitä kannella peitettynä noin 5 minuuttia. Mausta piparjuurella, sokerilla ja suolalla.
- Lusikoi simpukat liemestä tarjoiluastiaan. Heitä pois avautumattomat simpukat. Lisää juuri ennen tarjoilua kuuma liemi, sipulinvarret, tilli ja fenkolintupsut.
- Tarjoa majoneesin ja esimerkiksi ranskalaisten perunoiden tai bataattiranskisten kanssa.
Vinkki!
Saat simpukoista gluteenittomat, kun käytät liemeen gluteenitonta olutta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat