Sinisimpukat oluessa

35 min
4
1

Sinisimpukat oluessa

LA
MA
MU
1
4
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1000 gsinisimpukoita
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 kplsipulia (silputtuna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 kpltuoretta chiliä (punainen, hienonnettuna)
  • 3 1/3 dlkeskiolutta (lager)
  • 1/2 dllimettimehua
  • 1/2 dltuoretta korianteria (hienonnettuna)
  • 1 tltuoretta inkivääriä (raasteena)
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN

Pese simpukat hyvin ja poista parta.

Kuumenna öljy kattilassa, johon simpukat mahtuvat hyvin.

Lisää sipulit ja chilit kattilaan ja kuullota niitä hetki.

Lisää olut, limettimehu, korianteri, inkivääri ja suola. Anna kiehua muutaman minuutin ajan.

Lisää simpukat ja keitä, kunnes kuoret ovat auenneet (3–5 minuuttia).

Voit nostaa kattilan välillä liedeltä ja ravistella sitä voimakkaasti, jolloin simpukat kypsyvät tasaisesti.

Jaa sinisimpukat ja olutliemi annoskulhoihin ja tarjoa kuumina patongin kera.

•Älä syö sinisimpukoita, jotka eivät aukea keittämisen aikana. Belgiassa sinisimpukat syödään usein maalaisranskalaisten perunoiden kanssa. Löydät simpukoita myös kauppojen pakastealtaasta. Ne ovat yleensä esikeitettyjä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä