Sinisimpukat curry-limeliemessä
45 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
Simpukat ovat mukavaa sormisyötävää. Lapsetkin tykkäävät simpukoista.
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 9.3.2013

Sinisimpukat curry-limeliemessä
Ainekset (4 annosta)
- 1 kgtuoreita sinisimpukoita
- 2limettiä
- fenkoli
- sipuli
- 3valkosipulinkynttä
- 3 rklkasviöljyä
- 3 tlkeltaista currya
- 2 dlalkoholitonta valkoviiniä
- noin 4 dlkana- tai kalalientä
- laakerinlehti
- suolaa
- mustapippuria
- 2 dlkookosmaitoa
- tuoretta lehtipersiljaa
1. Puhdista simpukat huolellisesti juoksevan kylmän veden alla. Heitä pois rikkinäiset.
2. Kopauta auki olevia simpukoita. Jos ne sulkevat kuorensa, ne ovat tuoreita. Muussa tapauksessa heitä ne pois.
3. Pese limetit. Raasta hedelmien kuorta ja purista mehu talteen. Hienonna fenkoli ja sipulit.
4. Kuumenna kattilassa kasviöljy ja lisää sinne sipulit, fenkoli ja curry. Kuullota hetki ja lisää kattilaan valkoviini, kanaliemi ja laakerinlehti. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
5. Lisää simpukat kattilaan. Laita kansi päälle ja keitä simpukoita 2 minuuttia. Sekoita niitä varovasti ja lisää mukaan raastettu limetin kuori ja mehu sekä kookosmaito. Simpukat aukeavat, kun ne ovat kypsiä. Lisää lopuksi simpukoiden päälle persilja.
MITÄ PIDIT?
0