5(2)
Sinihomejuusto-omenasalaatti ja vaahteravinaigrette
10 min
Tästä salaatista löytyy täydellinen makupari, sinihomejuusto ja omena. Kauniin ja yksinkertaisen salaatin maustaa vaahterasiirappinen vinaigrettekastike.
18.9.2014
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
4 kplomenaa
200 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (Gorgonzola)
salaattisekoitusta (esim. tammenlehtisalaatti ja lollo rosso)
vuonankaalia eli machesalaattia
Vinaigrette
3 rkloliiviöljyä
2 rklomenaviinietikkaa
2 tlvaahterasiirappia
1 tldijoninsinappia
suolaa
mustapippuria

Kuori ja viipaloi omenat. Uuden sadon kotimaisiin omenoihin voi hyvin jättää kuoren.

Pese ja kuivaa salaatit. Viipaloi paksuja viipaleita sinihomejuustosta. Kokoa kaikki salaattiainekset lautasille. Nosta juustoviipaleet salaattien päälle.

Valmista vinaigrette. Sekoita oliiviöljy, omenaviinietikka, vaahterasiirappi ja dijoninsinappi. Vatkaa nopeasti tasaiseksi haarukalla. Mausta rouhaisulla suolaa ja mustapippuria.

Lusikoi vinaigrettekastiketta salaattien päälle.

Kokeile salaattiin myös pikapikkelöityjä varsisellereitä. Lue lisää blogijutusta tai etsi pikkelöintiohje reseptihausta!
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.