Maku

Sinihomejuusto-omenasalaatti ja vaahteravinaigrette

10 min
5
0

Tästä salaatista löytyy täydellinen makupari, sinihomejuusto ja omena. Kauniin ja yksinkertaisen salaatin maustaa vaahterasiirappinen vinaigrettekastike.
Tulosta
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplomenaa
  • 200 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (Gorgonzola)
  • salaattisekoitusta (esim. tammenlehtisalaatti ja lollo rosso)
  • vuonankaalia eli machesalaattia

Vinaigrette

  • 3 rkloliiviöljyä
  • 2 rklomenaviinietikkaa
  • 2 tlvaahterasiirappia
  • 1 tldijoninsinappia
  • suolaa
  • mustapippuria

Tee näin

10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN

Kuori ja viipaloi omenat. Uuden sadon kotimaisiin omenoihin voi hyvin jättää kuoren.

Pese ja kuivaa salaatit. Viipaloi paksuja viipaleita sinihomejuustosta. Kokoa kaikki salaattiainekset lautasille. Nosta juustoviipaleet salaattien päälle.

Valmista vinaigrette. Sekoita oliiviöljy, omenaviinietikka, vaahterasiirappi ja dijoninsinappi. Vatkaa nopeasti tasaiseksi haarukalla. Mausta rouhaisulla suolaa ja mustapippuria.

Lusikoi vinaigrettekastiketta salaattien päälle.

Kokeile salaattiin myös pikapikkelöityjä varsisellereitä. Lue lisää blogijutusta tai etsi pikkelöintiohje reseptihausta!
MITÄ PIDIT?
5