Kotivinkki

Sinappinen porsaankyljys-juurespata

55 min
0
0

Sinappinen porsaankyljys-juurespata

Porsaankyljykset ja pehmeäksi hautuneet juurekset ovat syksyn takuuvarmaa lohturuokaa.
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4porsaankyljystä (maustamattomia)
  • 1 rklvoita
  • suolaa ja mustapippuria

Maustetahna

  • ½ dlsinappia
  • 2 rklomenahilloa
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 1 tlkuivattua timjamia

Lisäksi

  • 1–2sipulia
  • 2valkosipulinkynttä
  • 3porkkanaa
  • 250 glanttua
  • 2–3naurista
  • 1palsternakka
  • 4 dllihalientä

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

1. Ota kyljykset huoneen lämpöön noin puoli tuntia ennen ruoan valmistamista. Kuivaa pinta talouspaperilla ja ruskista kyljykset molemmin puolin voissa, paistokasarissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta kyljykset lautaselle.
2. Sekoita sinappiin muut maustetahnan aineet ja sivele seos kyljysten pintaan. 
3. Kuori sipulit ja juurekset ja leikkaa ne reilun kokoisiksi viipaleiksi. Lado kasvikset ja kyljykset paistokasariin tai painekattilaan kerroksittain. Kaada joukkoon lihaliemi. Hauduta kypsäksi. Kasarissa pata valmistuu noin 30 minuutissa, painekattilassa noin 15 minuutissa.

 

Vinkki!

Valmistusaika: 25 min+ painekattilassa 15 min tai liedellä 30 min.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä