Kotivinkki

Sinappinen porsaankyljys-juurespata

55 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
30 min
Porsaankyljykset ja pehmeäksi hautuneet juurekset ovat syksyn takuuvarmaa lohturuokaa.
0
0
Julkaistu: 10.12.2014


Ainekset (4 annosta)

  • 4porsaankyljystä (maustamattomia)
  • 1 rklvoita
  • suolaa ja mustapippuria

Maustetahna

  • ½ dlsinappia
  • 2 rklomenahilloa
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 1 tlkuivattua timjamia

Lisäksi

  • 1–2sipulia
  • 2valkosipulinkynttä
  • 3porkkanaa
  • 250 glanttua
  • 2–3naurista
  • 1palsternakka
  • 4 dllihalientä
Tulosta

1. Ota kyljykset huoneen lämpöön noin puoli tuntia ennen ruoan valmistamista. Kuivaa pinta talouspaperilla ja ruskista kyljykset molemmin puolin voissa, paistokasarissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta kyljykset lautaselle. 2. Sekoita sinappiin muut maustetahnan aineet ja sivele seos kyljysten pintaan.  3. Kuori sipulit ja juurekset ja leikkaa ne reilun kokoisiksi viipaleiksi. Lado kasvikset ja kyljykset paistokasariin tai painekattilaan kerroksittain. Kaada joukkoon lihaliemi. Hauduta kypsäksi. Kasarissa pata valmistuu noin 30 minuutissa, painekattilassa noin 15 minuutissa.  

Valmistusaika: 25 min+ painekattilassa 15 min tai liedellä 30 min.

Kommentoi »