Sinappinen porsaankyljys-juurespata
55 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
30 minPorsaankyljykset ja pehmeäksi hautuneet juurekset ovat syksyn takuuvarmaa lohturuokaa.
0
Julkaistu: 10.12.2014

Sinappinen porsaankyljys-juurespata
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 4porsaankyljystä (maustamattomia)
- 1 rklvoita
- suolaa ja mustapippuria
Maustetahna
- ½ dlsinappia
- 2 rklomenahilloa
- 1 rklsoijakastiketta
- 1 tlkuivattua timjamia
Lisäksi
- 1–2sipulia
- 2valkosipulinkynttä
- 3porkkanaa
- 250 glanttua
- 2–3naurista
- 1palsternakka
- 4 dllihalientä
1. Ota kyljykset huoneen lämpöön noin puoli tuntia ennen ruoan valmistamista. Kuivaa pinta talouspaperilla ja ruskista kyljykset molemmin puolin voissa, paistokasarissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta kyljykset lautaselle. 2. Sekoita sinappiin muut maustetahnan aineet ja sivele seos kyljysten pintaan. 3. Kuori sipulit ja juurekset ja leikkaa ne reilun kokoisiksi viipaleiksi. Lado kasvikset ja kyljykset paistokasariin tai painekattilaan kerroksittain. Kaada joukkoon lihaliemi. Hauduta kypsäksi. Kasarissa pata valmistuu noin 30 minuutissa, painekattilassa noin 15 minuutissa.
Valmistusaika: 25 min+ painekattilassa 15 min tai liedellä 30 min.