Sinappinen porsaan ulkofilee ja paahdetut rosollijuurekset

2 h 40 min
4
0

Sinappinen porsaan ulkofilee ja paahdetut rosollijuurekset

Vaihtoehto perinteiselle joulukinkulle ja rosollille.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1,3 kgporsaan ulkofileetä
  • 4 rkldijon hunajasinappia
  • tuoretta timjamia (ruukullinen)
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • öljyä paistamiseen

Paahdetut Juurekset

  • 6 kplrosamundaa
  • 3 kplpunajuurta
  • 4 kplporkkanaa
  • 3 kplpunasipulia
  • 3 kplomenaa (kotimainen)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • tuoretta timjamia (kourallinen)

Aurakastike

  • 200 granskankermaa
  • 100 gauraa
  • 1 rkljuoksevaa hunajaa
  • 1 rklsitruunamehua
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Tee näin

2 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN2 h

Ota porsaan ulkofilee kaksi tuntia ennen valmistusta huoneenlämpöön. Kuumenna pannu kuumaksi ja ruskista ulkofileen pinta kauttaaltaan öljyssä. Mausta ulkofilee reilusti suolalla ja mustapippurilla. Nosta sivuun odottamaan.

Pese rosamundat ja omenat hyvin, leikkaa lohkoiksi ja laita suureen uunivuokaan tai reunalliselle pellille. Kuori porkkanat, punajuuret ja punasipulit. Leikkaa lohkoiksi ja nosta uunivuokaan. Ripottele juuresten joukkoon suola, mustapippuri, tuore timjami ja öljy. Sekoita hyvin.

Sivele ulkofilee reilusti sinapilla. Laita timjamin oksat fileen pintaan. Nosta ulkofilee juuresten päälle uunivuokaan. Laita paitimittari fileen paksuimpaan osaan. Nosta uunivuoka uuniin 150 asteeseen ja paista kunnes ulkofileen sisälämpötila on 68-70 astetta.

Nosta filee pois vuoasta ja kääri folioon. Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen ja paahda juureksia kunnes ovat kypsiä ja saaneet hiukan väriä.

Valmista kastike sekoittamalla murusteltu aura ranskankerman joukkoon. Lisää hunaja ja sitruunamehu. Mausta vielä suolalla ja mustapippurilla. Nosta jääkaappiin maustumaan vähintään 15 minuutiksi.

Viipaloi porsaan ulkofilee ja tarjoile uunijuuresten ja aurakastikkeen kera.

Vinkki!

Mehukkuuden takaamiseksi ulkofileen voi peittää pekonilla.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä