Maku

Simpukat Rockefellerin tapaan

47 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
7 min
5
0


Reseptin ainekset (6 annosta)

  • 800 gsimpukoita (vihersimpukoita puolikuoressa)
  • 4 kplsalottisipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 100 glehtiselleriä (2 vartta)
  • 100 gvoita
  • 200 gpinaattia (baby)
  • 1 1/2 dllehtipersiljaa
  • 3 rklanisviinaa (Pernod)
  • 3 rklworcestershirenkastiketta
  • 1/4 tltabascoa
  • 1 1/2 dlkorppujauhoja
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Päälle

  • 2 1/2 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)

Lisäksi

  • lehtipersiljan tupsuja
  • sitruunalohkoja
  • karkeaa merisuolaa
Tulosta

Sulata simpukat pakkauksen ohjeen mukaan.

Silppua sipulit ja lehtiselleri.

Sulata voi kasarissa tai paistinpannussa. Kuullota siinä sipuleita ja selleriä muutama minuutti.

Hienonna pinaatti ja persilja. Lisää ne pannulle ja kääntele pari minuuttia. Sekoita joukkoon anisviina, worcestershirenkastike ja tabasko. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää korppujauhot ja sekoita tasaiseksi.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Seos saa olla voimakkaasti maustettu.

Irrota simpukat kuoristaan terävällä veitsellä tai pikkulusikalla. Jätä simpukat kuoriin.

Levitä ne uunipellin päälle nostetulle uuniritilälle, jolle saat aseteltua kiikkerät simpukat tasaisesti.

Jaa täyte simpukoiden päälle. Ripottele pinnalle parmesaaniraaste.

Paista simpukoita 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 5 minuuttia. Nosta pelti ylemmäs ja paahda simpukoita vielä grillivastuksen alla pari minuuttia, kunnes juusto on ruskistunut.

Tarjoa simpukat Rockefellerin tapaan suolapetiltä vähän jäähtyneinä persiljalla ja sitruunaviipaleilla koristeltuna.

Kommentoi »