


Sima kuivahiivasta – vapun suosikkijuoma onnistuu mainiosti myös kuivahiivalla!
192 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 192 h 0 min
Sima on helppo valmistaa myös kuivahiivalla, joka vain ripotellaan simaseoksen päälle ja sekoitetaan joukkoon. Raikas vappusima valmistuu noin viikossa.
Reseptin ainekset
noin 4 litraa
Sima kuivahiivalla
2
sitruunaa (luomu)
4 l
vettä
3 ½ dl
fariinisokeria
3 dl
sokeria
½ tl
kuivahiivaa
Lisäksi
4 tl
sokeria
noin ½ dl
rusinoita
Sima kuivahiivalla – ohje:
- Pese sitruunat kunnolla harjalla ja lämpimällä vedellä.
- Kuori sitruunat halutessasi (voit käyttää sitruunat myös kuorineen). Viipaloi sitruunat. Kiehauta isossa kattilassa puolet vedestä. Nosta kattila pois levyltä.
- Lisää joukkoon sokerit ja sitruunaviipaleet. Sekoita, kunnes sokeri liukenee. Lisää loppu vesi joukkoon kylmänä.
- Anna seoksen jäähtyä reilusti kädenlämpöiseksi (+42 astetta). Ripottele kuivahiiva pinnalle ja sekoita tasaisesti joukkoon.
- Peitä astia kannella ja anna käydä huoneenlämmössä 12–24 tuntia. Siivilöi sima.
- Pane hyvin pestyihin pulloihin (1 l) teelusikallinen sokeria ja ruokalusikallinen rusinoita.
- Pullota sima, sulje korkit löyhästi, jotta käymisen aikana syntyvä ylimääräinen paine pääsee pullosta ulos, ja siirrä pullot jääkaappiin.
- Sima on valmista kun rusinat nousevat pintaan, noin viikon kuluttua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat