Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sima kuivahiivasta – vapun suosikkijuoma onnistuu mainiosti myös kuivahiivalla!

192 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 192 h 0 min

Sima on helppo valmistaa myös kuivahiivalla, joka vain ripotellaan simaseoksen päälle ja sekoitetaan joukkoon. Raikas vappusima valmistuu noin viikossa.

15.4.2024
Reseptin ainekset
noin 4 litraa
Sima kuivahiivalla
2
sitruunaa (luomu)
4 l
vettä
3 ½ dl
fariinisokeria
3 dl
sokeria
½ tl
kuivahiivaa
Lisäksi
4 tl
sokeria
noin ½ dl
rusinoita

Sima kuivahiivalla – ohje:

  1. Pese sitruunat kunnolla harjalla ja lämpimällä vedellä.
  2. Kuori sitruunat halutessasi (voit käyttää sitruunat myös kuorineen). Viipaloi sitruunat. Kiehauta isossa kattilassa puolet vedestä. Nosta kattila pois levyltä.
  3. Lisää joukkoon sokerit ja sitruunaviipaleet. Sekoita, kunnes sokeri liukenee. Lisää loppu vesi joukkoon kylmänä.
  4. Anna seoksen jäähtyä reilusti kädenlämpöiseksi (+42 astetta). Ripottele kuivahiiva pinnalle ja sekoita tasaisesti joukkoon.
  5. Peitä astia kannella ja anna käydä huoneenlämmössä 12–24 tuntia. Siivilöi sima.
  6. Pane hyvin pestyihin pulloihin (1 l) teelusikallinen sokeria ja ruokalusikallinen rusinoita.
  7. Pullota sima, sulje korkit löyhästi, jotta käymisen aikana syntyvä ylimääräinen paine pääsee pullosta ulos, ja siirrä pullot jääkaappiin.
  8. Sima on valmista kun rusinat nousevat pintaan, noin viikon kuluttua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt