


Ripaus ruotsalaisuutta
Silviakakku on ruotsalainen klassikko, joka sopii täydellisesti kevään juhliin
1 h 30 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 55 min
Silviakakussa on mehevä ja kuohkea sienikakkupohja sekä herkullinen voikuorrutus. Koristeena on tietenkin kookoshiutaleita!
Reseptin ainekset
25 palaa
Pohja
5
munaa
5 dl
sokeria
2 dl
kylmää vettä
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
Kuorrutus
250 g
voita
2½ dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
3
keltuaista
Koristelu
1 dl
kookoshiutaleita
Voitelu
2 rkl
voita
Silviakakku – ohje:
- Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja voitele se voisulalla.
- Vatkaa munat ja sokeri tanakaksi vaahdoksi. Lisää vesi ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Siivilöi jauhot joukkoon ja kääntele taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Valmista kuorrute. Mittaa voi ja sokeri kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes voi sulaa ja sokeri liukenee. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoita keltuaiset ja vaniljasokeri sekaan. Nosta kattila takaisin liedelle ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Älä päästä kiehumaan. Anna jäähtyä hetki.
- Levitä kuorrute kakkupohjan päälle. Koristele pinta kookoshiutaleilla. Anna kuorrutteen jähmettyä ennen leikkaamista.
Vinkki!
Kun silviakakun kuorrute on jähmettynyt muutaman tunnin, voit leikata sen paloiksi ja pinota päällekkäin rasioihin. Säilytä viileässä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat