Sillisörsseli Kertun ohjeella

2 h 15 min
0
0

Sillisörsseli Kertun ohjeella

GL
MU
0
0
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gmaustesilliä
  • 1 kplpunasipulia
  • 50 gtuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 150 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 2 rklsitruunamehua

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h

Valmista sillisörsseli näin:

Hienonna sillifileet ja punasipuli. Sekoita silli, sipuli, tilli ja ranskankerma keskenään. Lisää rippunen valkopippuria.

Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi. Lisää se varovasti sörsseliin. Mausta seos lopuksi sitruunamehulla.

Anna seoksen vetäytyä muutama tunti kylmässä, jotta maut ehtivät tasaantua.

Tarjoa sillisörsseliä ruisleivän päällä hiukopalana.

Vinkki!

  • Riitta Lehtimäki valmistaa tätinsä Kerttu Salosen ohjeella aina jouluksi, juhannukseksi ja vapuksi matjessillisörsseliä. Riitta tekee ohjeesta helpomman version ilman liivatteita, mutta tädin alkuperäisessä ohjeessa matjessisörsseli hyydytettiin liivatteilla vuokaan.
  • Jos haluat tarjota sillisörsselin juhlavasti hyytelönä vadille kumottuna, liota viisi liivatelehtiä kylmässä vedessä muutama minuutti. Kuumenna sitruunamehu. Puserra vesi pois liivatteista ja liota ne yksitellen kuumaan mehuun. Sekoita hivenen jäähtynyt liivateneste ohuena nauhana hämmentäen sörsseliin. Kaada sörsseli kauniisti kuvioituun kakkuvuokaan. Tasoita pinta ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa tarjoiluvadille. Koristele punasipulirenkailla, kirsikkatomaateilla ja tillillä.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä