Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sillisörsseli Kertun ohjeella

2 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h 0 min
23.11.2010
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
maustesilliä
1 kpl
punasipulia
50 g
tuoretta tilliä (hienonnettuna)
150 g
ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
2 dl
kuohukermaa
1/4 tl
valkopippuria
2 rkl
sitruunamehua

Sillisörsseli – ohje:

  1. Hienonna sillifileet ja punasipuli. Sekoita silli, sipuli, tilli ja ranskankerma keskenään. Lisää rippunen valkopippuria.
  2. Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi. Lisää se varovasti sörsseliin. Mausta seos lopuksi sitruunamehulla.
  3. Anna seoksen vetäytyä muutama tunti kylmässä, jotta maut ehtivät tasaantua.
  4. Tarjoa sillisörsseliä ruisleivän päällä hiukopalana.
  • Riitta Lehtimäki valmistaa tätinsä Kerttu Salosen ohjeella aina jouluksi, juhannukseksi ja vapuksi matjessillisörsseliä. Riitta tekee ohjeesta helpomman version ilman liivatteita, mutta tädin alkuperäisessä ohjeessa matjessisörsseli hyydytettiin liivatteilla vuokaan.
  • Jos haluat tarjota sillisörsselin juhlavasti hyytelönä vadille kumottuna, liota viisi liivatelehtiä kylmässä vedessä muutama minuutti. Kuumenna sitruunamehu. Puserra vesi pois liivatteista ja liota ne yksitellen kuumaan mehuun. Sekoita hivenen jäähtynyt liivateneste ohuena nauhana hämmentäen sörsseliin. Kaada sörsseli kauniisti kuvioituun kakkuvuokaan. Tasoita pinta ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa tarjoiluvadille. Koristele punasipulirenkailla, kirsikkatomaateilla ja tillillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt