Maku

Sillicocktail karamellisoiduilla punajuurilla

1 h
3
0

Sillicocktail karamellisoiduilla punajuurilla

GL
LA
MA
MU
0
3
Teksti Oula Hänninen, Marjo Uusikylä
Kuvat Matias Uusikylä
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 300 gsillifileetä (kevytsuolattua)
  • 3 kplkeitettyä perunaa
  • 2 kplomenaa
  • 2 kplsalottisipulia
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 3 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 3 rklruohosipulia (hienonnettuna)

Karamellisoidut punajuuret

  • 4 kplpunajuurta
  • 1 dlsokeria
  • 10 dlappelsiinitäysmehua
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (solo)
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 1 kplkanelitankoa
  • 2 rkltuoretta timjamia
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista ensin karamellisoidut punajuuret.

Kuori ja lohko punajuuret. Sulata sokeri kattilassa ja anna paahtua hieman. Lisää punajuuret. Pyörittele juurekset hyvin sokerissa.

Lisää mehu, valkosipuli ja mausteet. Keitä hiljalleen kannen alla, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Jäähdytä punajuuret liemessä.

Leikkaa silli sekä kuoritut perunat, omenat ja salottisipulit kuutioiksi. Sekoita kala ja kasvikset keskenään.

Lisää sitruunamehu ja öljy. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Sekoita lopuksi joukkoon tilli ja ruohosipuli.

Tarjoa sillicocktail jouluisessa alkupalapöydässä.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä