Silakkapaella – espanjalainen klassikkoruoka uusilla, kotoisilla sävyillä
1 h 5 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
25 minSilakkapaella syntyy kotoisista hiilisilakoista ja ohrasuurimoista. Paellan valmistus isolla valurauta- tai muurinpohjapannulla on yksi juhliin sopivista ohjelmanumeroista. Suurella pannulla on helppo tehdä ruokaa isommallekin porukalle.
0
Kuvat
Julkaistu 30.10.2019

Silakkapaella – espanjalainen klassikkoruoka uusilla, kotoisilla sävyillä
Reseptin ainekset (6 annosta)
Silakkapaella
- 400 gpuhkottuja silakoita
- 1 dlkarkeaa merisuolaa
- 4pientä punajuurta
- 1iso porkkana
- 1pieni juuriselleri
- 1punasipuli
- 3valkosipulinkynttä
- 100 gchorizomakkaraa
- 2 dlrikottuja, esikypsennettyjä ohrasuurimoita
- (öljyä)
- 3 dlvalkoviiniä
- 1 lkuumaa kasvislientä
- 200 gsavustettuja sinisimpukoita
- 150 gsinihomejuustoa
Piparjuurikerma
- 2 dlkuohukermaa
- 3 rklraastettua piparjuurta
- 2 tldijoninsinappia
- suolaa
- sokeria
Silakkapaella valmistuu näin:
- Kuivaa puhkotut silakat talouspaperilla. Kuori ja leikkaa punajuuri lohkoiksi. Kuori ja viipaloi porkkana ja juuriselleri. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi chorizo.
- Hiillosta silakat: Mittaa merisuola isolle valurautapannulle. Kuumenna pannu kuumaksi. Lado silakat suolapedille ja kypsennä silakoita välillä varovasti käännellen noin 5 minuuttia koosta riippuen. Nosta silakat pannulta ja kaavi suola pannulta pois.
- Valmista piparjuurikerma. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon piparjuuriraaste ja sinappi. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria.
- Laita kuumalle pannulle chorizoviipaleet, kasvikset, sipulit ja ohrasuurimot. Kuullota pannulla noin 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka öljyä, jos kasvikset ottavat pannuun kiinni.
- Lisää pannulle valkoviini. Kiehauta ja kuumenna, kunnes viini imeytyy ohrasuurimoiden joukkoon. Lisää sitten pannulle kuuma kasvisliemi. Kypsennä hiljalleen kiehuen noin 25 minuuttia, kunnes ohrasuurimot ja kasvikset ovat kypsiä.
- Lisää savustetut simpukat ja hiilisilakat. Murustele joukkoon sinihomejuusto. Maista ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Raasta halutessasi pinnalle tuoretta piparjuurta.
- Tarjoa silakkapaella piparjuurikerman kanssa.

Savusilakka-caesarsalaatti – klassikkosalaatin Suomi-versio
Kotivinkki

Savusilakka-panzanella – suosikkikala sukeltaa italialaiseen klassikkosalaattiin
Kotivinkki

Savusilakka-pinaattipannari
Kotivinkki

Uudenlainen silakkalaatikko. Kannattaa kokeilla!
Kotivinkki

Paella uunissa – kokeile suosikkiruokaa uudella tavalla
Maku

Paella con chorizo
Maku

Paella-broilerivuoka
Maku

Paistettu riisi paellan tapaan
Maku