


Silakkapaella – espanjalainen klassikkoruoka uusilla, kotoisilla sävyillä
1 h 5 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 25 min
Silakkapaella syntyy kotoisista hiilisilakoista ja ohrasuurimoista. Paellan valmistus isolla valurauta- tai muurinpohjapannulla on yksi juhliin sopivista ohjelmanumeroista. Suurella pannulla on helppo tehdä ruokaa isommallekin porukalle.
Reseptin ainekset
6 annosta
Silakkapaella
400 g
puhkottuja silakoita
1 dl
karkeaa merisuolaa
4
pientä punajuurta
1
iso porkkana
1
pieni juuriselleri
1
punasipuli
3
valkosipulinkynttä
100 g
chorizomakkaraa
2 dl
rikottuja, esikypsennettyjä ohrasuurimoita
(öljyä)
3 dl
valkoviiniä
1 l
kuumaa kasvislientä
200 g
savustettuja sinisimpukoita
150 g
sinihomejuustoa
Piparjuurikerma
2 dl
kuohukermaa
3 rkl
raastettua piparjuurta
2 tl
dijoninsinappia
suolaa
sokeria
Silakkapaella valmistuu näin:
- Kuivaa puhkotut silakat talouspaperilla. Kuori ja leikkaa punajuuri lohkoiksi. Kuori ja viipaloi porkkana ja juuriselleri. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi chorizo.
- Hiillosta silakat: Mittaa merisuola isolle valurautapannulle. Kuumenna pannu kuumaksi. Lado silakat suolapedille ja kypsennä silakoita välillä varovasti käännellen noin 5 minuuttia koosta riippuen. Nosta silakat pannulta ja kaavi suola pannulta pois.
- Valmista piparjuurikerma. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon piparjuuriraaste ja sinappi. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria.
- Laita kuumalle pannulle chorizoviipaleet, kasvikset, sipulit ja ohrasuurimot. Kuullota pannulla noin 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka öljyä, jos kasvikset ottavat pannuun kiinni.
- Lisää pannulle valkoviini. Kiehauta ja kuumenna, kunnes viini imeytyy ohrasuurimoiden joukkoon. Lisää sitten pannulle kuuma kasvisliemi. Kypsennä hiljalleen kiehuen noin 25 minuuttia, kunnes ohrasuurimot ja kasvikset ovat kypsiä.
- Lisää savustetut simpukat ja hiilisilakat. Murustele joukkoon sinihomejuusto. Maista ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Raasta halutessasi pinnalle tuoretta piparjuurta.
- Tarjoa silakkapaella piparjuurikerman kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat