0(0)
Silakkapaella – espanjalainen klassikkoruoka uusilla, kotoisilla sävyillä
1 h 5 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 25 min
Silakkapaella syntyy kotoisista hiilisilakoista ja ohrasuurimoista. Paellan valmistus isolla valurauta- tai muurinpohjapannulla on yksi juhliin sopivista ohjelmanumeroista. Suurella pannulla on helppo tehdä ruokaa isommallekin porukalle.
30.10.2019
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
6 annosta
Silakkapaella
400 gpuhkottuja silakoita
1 dlkarkeaa merisuolaa
4pientä punajuurta
1iso porkkana
1pieni juuriselleri
1punasipuli
3valkosipulinkynttä
100 gchorizomakkaraa
2 dlrikottuja, esikypsennettyjä ohrasuurimoita
(öljyä)
3 dlvalkoviiniä
1 lkuumaa kasvislientä
200 gsavustettuja sinisimpukoita
150 gsinihomejuustoa
Piparjuurikerma
2 dlkuohukermaa
3 rklraastettua piparjuurta
2 tldijoninsinappia
suolaa
sokeria

Silakkapaella valmistuu näin:

  1. Kuivaa puhkotut silakat talouspaperilla. Kuori ja leikkaa punajuuri lohkoiksi. Kuori ja viipaloi porkkana ja juuriselleri. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi chorizo.
  2. Hiillosta silakat: Mittaa merisuola isolle valurautapannulle. Kuumenna pannu kuumaksi. Lado silakat suolapedille ja kypsennä silakoita välillä varovasti käännellen noin 5 minuuttia koosta riippuen. Nosta silakat pannulta ja kaavi suola pannulta pois.
  3. Valmista piparjuurikerma. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon piparjuuriraaste ja sinappi. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria.
  4. Laita kuumalle pannulle chorizoviipaleet, kasvikset, sipulit ja ohrasuurimot. Kuullota pannulla noin 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka öljyä, jos kasvikset ottavat pannuun kiinni.
  5. Lisää pannulle valkoviini. Kiehauta ja kuumenna, kunnes viini imeytyy ohrasuurimoiden joukkoon. Lisää sitten pannulle kuuma kasvisliemi. Kypsennä hiljalleen kiehuen noin 25 minuuttia, kunnes ohrasuurimot ja kasvikset ovat kypsiä.
  6. Lisää savustetut simpukat ja hiilisilakat. Murustele joukkoon sinihomejuusto. Maista ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Raasta halutessasi pinnalle tuoretta piparjuurta.
  7. Tarjoa silakkapaella piparjuurikerman kanssa.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.