Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Silakkapaella – espanjalainen klassikkoruoka uusilla, kotoisilla sävyillä

1 h 5 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 25 min

Silakkapaella syntyy kotoisista hiilisilakoista ja ohrasuurimoista. Paellan valmistus isolla valurauta- tai muurinpohjapannulla on yksi juhliin sopivista ohjelmanumeroista. Suurella pannulla on helppo tehdä ruokaa isommallekin porukalle.

30.10.2019
Reseptin ainekset
6 annosta
Silakkapaella
400 g
puhkottuja silakoita
1 dl
karkeaa merisuolaa
4
pientä punajuurta
1
iso porkkana
1
pieni juuriselleri
1
punasipuli
3
valkosipulinkynttä
100 g
chorizomakkaraa
2 dl
rikottuja, esikypsennettyjä ohrasuurimoita
(öljyä)
3 dl
valkoviiniä
1 l
kuumaa kasvislientä
200 g
savustettuja sinisimpukoita
150 g
sinihomejuustoa
Piparjuurikerma
2 dl
kuohukermaa
3 rkl
raastettua piparjuurta
2 tl
dijoninsinappia
suolaa
sokeria

Silakkapaella valmistuu näin:

  1. Kuivaa puhkotut silakat talouspaperilla. Kuori ja leikkaa punajuuri lohkoiksi. Kuori ja viipaloi porkkana ja juuriselleri. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi chorizo.
  2. Hiillosta silakat: Mittaa merisuola isolle valurautapannulle. Kuumenna pannu kuumaksi. Lado silakat suolapedille ja kypsennä silakoita välillä varovasti käännellen noin 5 minuuttia koosta riippuen. Nosta silakat pannulta ja kaavi suola pannulta pois.
  3. Valmista piparjuurikerma. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon piparjuuriraaste ja sinappi. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria.
  4. Laita kuumalle pannulle chorizoviipaleet, kasvikset, sipulit ja ohrasuurimot. Kuullota pannulla noin 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka öljyä, jos kasvikset ottavat pannuun kiinni.
  5. Lisää pannulle valkoviini. Kiehauta ja kuumenna, kunnes viini imeytyy ohrasuurimoiden joukkoon. Lisää sitten pannulle kuuma kasvisliemi. Kypsennä hiljalleen kiehuen noin 25 minuuttia, kunnes ohrasuurimot ja kasvikset ovat kypsiä.
  6. Lisää savustetut simpukat ja hiilisilakat. Murustele joukkoon sinihomejuusto. Maista ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Raasta halutessasi pinnalle tuoretta piparjuurta.
  7. Tarjoa silakkapaella piparjuurikerman kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt