


Silakka-boquerones – espanjalainen tapas onnistuu mainiosti myös kotimaisesta kalasta
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min
Boquerones on espanjalainen tapas, joka tehdään perinteisesti sardiineista. Boquerones-kalat voi hyvin valmistaa myös kotimaisesta silakasta, jotka marinoidaan viinietikka-öljyseoksessa.
Reseptin ainekset
6 annosta
Boquerones-silakat
500 g
tuoreita silakkafileitä
2–3
valkosipulinkynttä
1 rku
lehtipersiljaa
1 dl
valkoviinietikkaa
1 dl
limen tai sitruunan mehua
1 dl
oliiviöljyä
½ rkl
hienoa merisuolaa
1 tl
sokeria
Boquerones-silakat – ohje:
- Poista silakoista selkäranka ja nahka. Puolita fileet pituussuunnassa.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna 2/3 lehtipersiljasta.
- Sekoita etikka, sitrusmehu, öljy, suola ja sokeri keskenään.
- Laita fileet laakeaan kulhoon limittäin. Kaada päälle marinadi ja anna maustua viileässä vähintään pari tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
- Koristele boquerones-silakat lopulla lehtipersiljalla ja halutessasi raastetulla sitruunan kuorella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat