


Sikurigratiini
25 min
{
Aktiivinen 5 min
Passiivinen 20 min
Reseptin ainekset
8 annosta
8 kpl
punasalaattia eli punasikuria
80 g
parmankinkkua
100 g
goudajuustoa (rasvaa 28-30 %) (raastettuna)
1/2 dl
lehtipersiljaa (silputtuna)
1/2 dl
korppujauhoja
Jälkimaustamiseen
1/2 dl
oliiviöljyä
4 rkl
limettimehua
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
sokeria
1/2 tl
mustapippuria
1/2 dl
tuoreyrttiseosta (oreganoa, tilliä, persiljaa)
Halkaise salaattisikurit ja keitä puolikkaita suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia tai ripottele sikuripuolikkaiden päälle hiukan merisuolaa ja höyrytä puolikkaat. Valuta hyvin. Siirrä salaattisikurit uunivuokaan ja asettele kinkkuviipaleet päälle. Sekoita juustoraaste, persiljasilppu ja korppujauhot ja levitä seos sikurien ja kinkkuviipaleiden päälle. Gratinoi 225-asteissa uunissa 10–15 minuuttia. Sekoita öljy, limetinmehu, suola, sokeri, pippuri ja yrtinlehdet sauvasekoittimella. Valuta kastike gratiinin päälle. Tarjoa rapeakuorisen leivän ja orvokki-vihersalaatin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat