Maku

Sikurigratiini

25 min
4
0

Sikurigratiini

MU
0
4
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 8 kplpunasalaattia eli punasikuria
  • 80 gparmankinkkua
  • 100 ggoudajuustoa (rasvaa 28-30 %) (raastettuna)
  • 1/2 dllehtipersiljaa (silputtuna)
  • 1/2 dlkorppujauhoja

Jälkimaustamiseen

  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 4 rkllimettimehua
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlsokeria
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 dltuoreyrttiseosta (oreganoa, tilliä, persiljaa)

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN20 min

Halkaise salaattisikurit ja keitä puolikkaita suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia tai ripottele sikuripuolikkaiden päälle hiukan merisuolaa ja höyrytä puolikkaat. Valuta hyvin.
Siirrä salaattisikurit uunivuokaan ja asettele kinkkuviipaleet päälle. Sekoita juustoraaste, persiljasilppu ja korppujauhot ja levitä seos sikurien ja kinkkuviipaleiden päälle.
Gratinoi 225-asteissa uunissa 10–15 minuuttia.
Sekoita öljy, limetinmehu, suola, sokeri, pippuri ja yrtinlehdet sauvasekoittimella. Valuta kastike gratiinin päälle.
Tarjoa rapeakuorisen leivän ja orvokki-vihersalaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä