Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Siitake-rakuunakeitto

20 min
17.5.2010
Reseptin ainekset
4 annosta
200 g
siitakesieniä
1 kpl
salottisipulia
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
currya
1 rkl
hunajaa
1 rkl
punaviinietikkaa
10 dl
vettä
3 rkl
tuoretta rakuunaa (hienonnettuna)
3 rkl
tuoretta lipstikkaa (hienonnettuna)
2 dl
ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
1 rkl
vehnäjauhoja
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
Lisäksi
4 kpl
ruisleipäviipaletta (paahdettuna)

Paloittele sienet veitsellä rouheasti ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sienet ja sipulit. Kuullota keskilämmöllä muutama minuutti ja lisää kattilaan curry. Sekoita muutaman kerran ja lisää kattilaan hunaja, punaviinietikka sekä vesi. Lisää myös silputut tuoreet yrtit. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta kattila hetkeksi liedeltä. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita joukkoon ranskankerma ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Kiehauta vielä ja tarkista maku. Jos keitto jää liian ohueksi, suurusta se pieneen vesitilkkaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla. Kaada suurus siitake-rakuunakeiton joukkoon hyvin sekoittaen. Kuumenna sekoitellen niin, että jauhot kypsyvät ja siitake-rakuunakeitto sakeutuu. Tarjoile siitake-rakuunakeitto kuumana hyvän ruisleivän kera.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt