Maku

Siitake-rakuunakeitto

20 min
4.3
0

Siitake-rakuunakeitto

MU
KA
0
4.3
Teksti Teresa Välimäki
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 200 gsiitakesieniä
  • 1 kplsalottisipulia
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 tlcurrya
  • 1 rklhunajaa
  • 1 rklpunaviinietikkaa
  • 10 dlvettä
  • 3 rkltuoretta rakuunaa (hienonnettuna)
  • 3 rkltuoretta lipstikkaa (hienonnettuna)
  • 2 dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 4 kplruisleipäviipaletta (paahdettuna)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Paloittele sienet veitsellä rouheasti ja hienonna sipuli.
Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sienet ja sipulit. Kuullota keskilämmöllä muutama minuutti ja lisää kattilaan curry. Sekoita muutaman kerran ja lisää kattilaan hunaja, punaviinietikka sekä vesi. Lisää myös silputut tuoreet yrtit. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta kattila hetkeksi liedeltä.
Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita joukkoon ranskankerma ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Kiehauta vielä ja tarkista maku.
Jos keitto jää liian ohueksi, suurusta se pieneen vesitilkkaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla. Kaada suurus siitake-rakuunakeiton joukkoon hyvin sekoittaen. Kuumenna sekoitellen niin, että jauhot kypsyvät ja siitake-rakuunakeitto sakeutuu.
Tarjoile siitake-rakuunakeitto kuumana hyvän ruisleivän kera.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä