


Siikatahna – superhelppo kalaherkku valmistuu muutamasta raaka-aineesta
1 h 5 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 35 min
Siikatahna pyöräytetään kalasäilykkeestä, smetanasta ja mausteista. Siian tilalle sopivat myös lämminsavulohi, järvikalasäilyke tai tonnikala. Tarjoile kalatahna vaikka herkullisten litistettyjen perunoiden kanssa.
Reseptin ainekset
10 annosta
Siikatahna
1 tlk (330/260 g)
Kuusamon siikaa öljykastikkeessa
1 prk (150 g)
smetanaa
¼ tl
valkopippuria
1 rkl
sitruunamehua
(suolaa)
Litistetyt perunat
10 (700 g)
kylmää pinkkiä perunaa (keitettynä)
1 rkl
öljyä (paistamiseen)
1 rkl
voita (paistamiseen)
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Koristeluun
kapriksia
tuoretta tilliä
½
(luomu)sitruunan kuori
Siikatahna – ohje:
- Valuta siiasta ylimääräinen öljy ja hienonna haarukalla.
- Lisää joukkoon smetana. Mausta valkopippurilla ja sitruunamehulla. Tarkista suolaisuus.
- Laita siika kylmään odottamaan.
- Valmista halutessasi litistetyt perunat: Lisää pannulle loraus öljyä ja nokare voita. Laita keitetty kylmä peruna pannulle ja paina se metallilastalla litteäksi. Paista peruna molemmin puolin rapeaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Nosta perunat vadille. Lisää kunkin päälle ruokalusikallinen siikatahnaa.
- Koristele kapriksilla, tuoreella tillillä ja sitruunankuorisuikaleilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat