Siikatahna – superhelppo kalaherkku valmistuu muutamasta raaka-aineesta

1 h 5 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
35 min
Siikatahna pyöräytetään kalasäilykkeestä, smetanasta ja mausteista. Siian tilalle sopivat myös lämminsavulohi, järvikalasäilyke tai tonnikala. Tarjoile kalatahna vaikka herkullisten litistettyjen perunoiden kanssa.
MU
GL
3.5
0
Julkaistu: 15.11.2021


Reseptin ainekset (10 annosta)

Siikatahna

  • 1 tlk (330/260 g) Kuusamon siikaa öljykastikkeessa
  • 1 prk (150 g)smetanaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • 1 rklsitruunamehua
  • (suolaa)

Litistetyt perunat

  • 10 (700 g)kylmää pinkkiä perunaa (keitettynä)
  • 1 rklöljyä (paistamiseen)
  • 1 rklvoita (paistamiseen)
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Koristeluun

  • kapriksia
  • tuoretta tilliä
  • ½(luomu)sitruunan kuori
Tulosta

Siikatahna valmistetaan näin:

  1. Valuta siiasta ylimääräinen öljy ja hienonna haarukalla.
  2. Lisää joukkoon smetana. Mausta valkopippurilla ja sitruunamehulla. Tarkista suolaisuus.
  3. Laita siika kylmään odottamaan.
  4. Valmista halutessasi litistetyt perunat: Lisää pannulle loraus öljyä ja nokare voita. Laita keitetty kylmä peruna pannulle ja paina se metallilastalla litteäksi. Paista peruna molemmin puolin rapeaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Nosta perunat vadille. Lisää kunkin päälle ruokalusikallinen siikatahnaa.
  6. Koristele kapriksilla, tuoreella tillillä ja sitruunankuorisuikaleilla.

Kommentoi »