Siikatahna – superhelppo kalaherkku valmistuu muutamasta raaka-aineesta
1 h 5 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
35 minSiikatahna pyöräytetään kalasäilykkeestä, smetanasta ja mausteista. Siian tilalle sopivat myös lämminsavulohi, järvikalasäilyke tai tonnikala. Tarjoile kalatahna vaikka herkullisten litistettyjen perunoiden kanssa.
MU
GL
3.5
Kuvat
Julkaistu 15.11.2021

Siikatahna – superhelppo kalaherkku valmistuu muutamasta raaka-aineesta
Reseptin ainekset (10 annosta)
Siikatahna
- 1 tlk (330/260 g) Kuusamon siikaa öljykastikkeessa
- 1 prk (150 g)smetanaa
- ¼ tl valkopippuria
- 1 rklsitruunamehua
- (suolaa)
Litistetyt perunat
- 10 (700 g)kylmää pinkkiä perunaa (keitettynä)
- 1 rklöljyä (paistamiseen)
- 1 rklvoita (paistamiseen)
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Koristeluun
- kapriksia
- tuoretta tilliä
- ½(luomu)sitruunan kuori
Siikatahna valmistetaan näin:
- Valuta siiasta ylimääräinen öljy ja hienonna haarukalla.
- Lisää joukkoon smetana. Mausta valkopippurilla ja sitruunamehulla. Tarkista suolaisuus.
- Laita siika kylmään odottamaan.
- Valmista halutessasi litistetyt perunat: Lisää pannulle loraus öljyä ja nokare voita. Laita keitetty kylmä peruna pannulle ja paina se metallilastalla litteäksi. Paista peruna molemmin puolin rapeaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Nosta perunat vadille. Lisää kunkin päälle ruokalusikallinen siikatahnaa.
- Koristele kapriksilla, tuoreella tillillä ja sitruunankuorisuikaleilla.

Gubbröra – ruotsalainen suosikkitahna aateloi alkupalapöydän
Meillä kotona

Lohirillette – silkkisen pehmeä lohitahna katoaa alkupalapöydästä hetkessä
Meillä kotona

Täyteläinen lohitahna ja pellillinen siemennäkkäriä
Kotivinkki

Tahna, mössö, mousse, möhnä... joulun kalaisalla himoherkulla on monta nimeä! Ota talteen 8 suosikkireseptiä

Herkkupaloja pursuava kalalautanen on alkupalapöydän jalokivi – tyylikkään kokonaisuuden yllätys on raikas kermaviilipannacotta
Kotivinkki

Ginisilli – loihdi joulupöydän pikasilli valmiista matjesfileestä
Kotivinkki

Wasabisilli – kokeile kalapöydässä raikkaan limen ja kipakan wasabin yhdistelmää
Meillä kotona

Sillikaviaari – joulupöydän luksusalkupala
Maku