Siikapelti – valmista kokonainen ateria lisukkeineen näppärästi samalla kertaa
55 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
40 minSiikapelti pelastaa, kun kokkaaminen ei huvita, sillä koko ateria valmistuu näppärästi yhdellä pellillä. Älä unohda misokastiketta, sillä se on mainio pari kalalle ja kasviksille.
SO
0
Kuvat
Julkaistu 15.7.2019

Siikapelti – valmista kokonainen ateria lisukkeineen näppärästi samalla kertaa
Reseptin ainekset (4 annosta)
Siikapelti
- 1 (700-800 g)kokonainen siika
- 1 tlsuolaa
- ⅓ tlmustapippuria
- 2sitruunaa
- 1 dltuoretta timjamia
- 1 rkloliiviöljyä
- 6–8uuden sadon perunaa
- 1pieni kesäkurpitsa
- 2punasipulia
- 25 gvoita
- ½ dlpieniä kapriksia
- 250 gbroccolinia
- 1 dltilliä
Misokastike
- 1 ½ dlmaustamatonta jogurttia
- ½ dlmajoneesia
- 1 rklmisotahnaa
- 1 rklsitruunan mehua
- ½ dltilliä (hienonnettuna)
Siikapelti valmistuu näin:
- Huuhtele kala, poista kidukset ja kuivaa pinta talouspaperilla. Ripottele kalan sisään ja pinnalle suolaa ja pippuria.
- Halkaise sitruuna. Viipaloi puolet sitruunasta ja purista toisesta puolesta mehu. Lohko toinen sitruuna. Leikkaa kalojen pintaan terävällä veitsellä pieniä viiltoja. Työnnä viiltoihin sitruunaviipaleita ja timjamia.
- Laita kala öljyttyyn uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille.
- Pese ja puolita perunat. Leikkaa kesäkurpitsa reiluiksi paloiksi. Lohko sipulit.
- Levitä kasvikset vuokaan. Lisää vuokaan vielä voinokareet ja kaprikset.
- Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia kalan koosta riippuen. Lisää broccolinit pellille, kun aikaa on jäljellä vielä 15 minuuttia.
- Tarkista kalan kypsyys: kala on kypsä, kun ruodot ja selkäevät irtoavat lihasta. Viimeistele siikapelti tillillä.
- Valmista kastike. Sekoita jogurtti ja majoneesi. Lisää misotahna, sitruunan mehu ja hienonnettu tilli. Tarjoa kastike siikapellin kanssa.

Siika uunissa – elämäsi mehevin uunikala valmistuu helposti
Kotivinkki

Aasialaisittain maustettu limesiika hellii makuhermoja! Valmista kokonainen kala helposti uunissa
Kotivinkki

Meksikolainen salsasiika – kokeile paistetun kalan ja chilimaustetun mango-avokadosalsan kipakkaa yhdistelmää
Kotivinkki

Kurkkurisottoa ja savusiikaa – herkullinen yhdistelmä, jossa raikkaat ja täyteläiset maut kohtaavat
Kotivinkki

Grillissä savustettu siika
Maku

Leivitetty kalafilee ja raikas kurkkukastike
Kotivinkki

Lohipelti – kypsennä mehevät medaljongit näppärästi uunissa parsan kanssa
Maku

Lohivartaat grillissä
Kotivinkki