Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Siikapelti – valmista kokonainen ateria lisukkeineen näppärästi samalla kertaa

Sokeriton
55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min

Siikapelti pelastaa, kun kokkaaminen ei huvita, sillä koko ateria valmistuu näppärästi yhdellä pellillä. Älä unohda misokastiketta, sillä se on mainio pari kalalle ja kasviksille.

15.7.2019
Reseptin ainekset
4 annosta
Siikapelti
1 (700-800 g)
kokonainen siika
1 tl
suolaa
⅓ tl
mustapippuria
2
sitruunaa
1 dl
tuoretta timjamia
1 rkl
oliiviöljyä
6–8
uuden sadon perunaa
1
pieni kesäkurpitsa
2
punasipulia
25 g
voita
½ dl
pieniä kapriksia
250 g
broccolinia
1 dl
tilliä
Misokastike
1 ½ dl
maustamatonta jogurttia
½ dl
majoneesia
1 rkl
misotahnaa
1 rkl
sitruunan mehua
½ dl
tilliä (hienonnettuna)

Siikapelti – ohje:

  1. Huuhtele kala, poista kidukset ja kuivaa pinta talouspaperilla. Ripottele kalan sisään ja pinnalle suolaa ja pippuria.
  2. Halkaise sitruuna. Viipaloi puolet sitruunasta ja purista toisesta puolesta mehu. Lohko toinen sitruuna. Leikkaa kalojen pintaan terävällä veitsellä pieniä viiltoja. Työnnä viiltoihin sitruunaviipaleita ja timjamia.
  3. Laita kala öljyttyyn uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille.
  4. Pese ja puolita perunat. Leikkaa kesäkurpitsa reiluiksi paloiksi. Lohko sipulit.
  5. Levitä kasvikset vuokaan. Lisää vuokaan vielä voinokareet ja kaprikset.
  6. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia kalan koosta riippuen. Lisää broccolinit pellille, kun aikaa on jäljellä vielä 15 minuuttia.
  7. Tarkista kalan kypsyys: kala on kypsä, kun ruodot ja selkäevät irtoavat lihasta. Viimeistele siikapelti tillillä.
  8. Valmista kastike. Sekoita jogurtti ja majoneesi. Lisää misotahna, sitruunan mehu ja hienonnettu tilli. Tarjoa kastike siikapellin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt