0(0)
Siikapelti – valmista kokonainen ateria lisukkeineen näppärästi samalla kertaa
Sokeriton
55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min
Siikapelti pelastaa, kun kokkaaminen ei huvita, sillä koko ateria valmistuu näppärästi yhdellä pellillä. Älä unohda misokastiketta, sillä se on mainio pari kalalle ja kasviksille.
15.7.2019
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
Siikapelti
1 (700-800 g)kokonainen siika
1 tlsuolaa
⅓ tlmustapippuria
2sitruunaa
1 dltuoretta timjamia
1 rkloliiviöljyä
6–8uuden sadon perunaa
1pieni kesäkurpitsa
2punasipulia
25 gvoita
½ dlpieniä kapriksia
250 gbroccolinia
1 dltilliä
Misokastike
1 ½ dlmaustamatonta jogurttia
½ dlmajoneesia
1 rklmisotahnaa
1 rklsitruunan mehua
½ dltilliä (hienonnettuna)

Siikapelti valmistuu näin:

  1. Huuhtele kala, poista kidukset ja kuivaa pinta talouspaperilla. Ripottele kalan sisään ja pinnalle suolaa ja pippuria.
  2. Halkaise sitruuna. Viipaloi puolet sitruunasta ja purista toisesta puolesta mehu. Lohko toinen sitruuna. Leikkaa kalojen pintaan terävällä veitsellä pieniä viiltoja. Työnnä viiltoihin sitruunaviipaleita ja timjamia.
  3. Laita kala öljyttyyn uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille.
  4. Pese ja puolita perunat. Leikkaa kesäkurpitsa reiluiksi paloiksi. Lohko sipulit.
  5. Levitä kasvikset vuokaan. Lisää vuokaan vielä voinokareet ja kaprikset.
  6. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia kalan koosta riippuen. Lisää broccolinit pellille, kun aikaa on jäljellä vielä 15 minuuttia.
  7. Tarkista kalan kypsyys: kala on kypsä, kun ruodot ja selkäevät irtoavat lihasta. Viimeistele siikapelti tillillä.
  8. Valmista kastike. Sekoita jogurtti ja majoneesi. Lisää misotahna, sitruunan mehu ja hienonnettu tilli. Tarjoa kastike siikapellin kanssa.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo