Kotivinkki

Siikapelti – valmista kokonainen ateria lisukkeineen näppärästi samalla kertaa

55 min
SO
0
0

Siikapelti pelastaa, kun kokkaaminen ei huvita, sillä koko ateria valmistuu näppärästi yhdellä pellillä. Älä unohda misokastiketta, sillä se on mainio pari kalalle ja kasviksille.
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

Siikapelti

  • 1 (700-800 g)kokonainen siika
  • 1 tlsuolaa
  • ⅓ tlmustapippuria
  • 2sitruunaa
  • 1 dltuoretta timjamia
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 6–8uuden sadon perunaa
  • 1pieni kesäkurpitsa
  • 2punasipulia
  • 25 gvoita
  • ½ dlpieniä kapriksia
  • 250 gbroccolinia
  • 1 dltilliä

Misokastike

  • 1 ½ dlmaustamatonta jogurttia
  • ½ dlmajoneesia
  • 1 rklmisotahnaa
  • 1 rklsitruunan mehua
  • ½ dltilliä (hienonnettuna)

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN40 min

Siikapelti valmistuu näin:

  1. Huuhtele kala, poista kidukset ja kuivaa pinta talouspaperilla. Ripottele kalan sisään ja pinnalle suolaa ja pippuria.
  2. Halkaise sitruuna. Viipaloi puolet sitruunasta ja purista toisesta puolesta mehu. Lohko toinen sitruuna. Leikkaa kalojen pintaan terävällä veitsellä pieniä viiltoja. Työnnä viiltoihin sitruunaviipaleita ja timjamia.
  3. Laita kala öljyttyyn uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille.
  4. Pese ja puolita perunat. Leikkaa kesäkurpitsa reiluiksi paloiksi. Lohko sipulit.
  5. Levitä kasvikset vuokaan. Lisää vuokaan vielä voinokareet ja kaprikset.
  6. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia kalan koosta riippuen. Lisää broccolinit pellille, kun aikaa on jäljellä vielä 15 minuuttia.
  7. Tarkista kalan kypsyys: kala on kypsä, kun ruodot ja selkäevät irtoavat lihasta. Viimeistele siikapelti tillillä.
  8. Valmista kastike. Sekoita jogurtti ja majoneesi. Lisää misotahna, sitruunan mehu ja hienonnettu tilli. Tarjoa kastike siikapellin kanssa.
MITÄ PIDIT?
0