


Tunnissa tarjolle!
Siikakaviaari – raikkaan kepeä kalaherkku ihastuttaa illanistujaisissa ja juhlapöydässä
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Sopivan kirpeä siikakaviaari kypsyy helposti sitruunan hapolla puolessa tunnissa. Tarjoa hedelmien rikastama kalaherkku ruissipsien kanssa tai lusikoi pienille ruisnapeille cocktailpaloiksi.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
3 rkl
sitruunanmehua
½ tl
suolaa
1 tl
sokeria
1
pieni päärynä
¼
granaattiomenaa
1 dl
cocktailkurkkuja
½ dl
tilliä hienonnettuna
2
keitettyä keltuaista
4–5 rkl
majoneesia
Lisäksi
100 g
ruissipsejä
(sitruunalohkoja)
Siikakaviaari – ohje:
- Poista siikafileistä mahdolliset ruodot, leikkaa fileet kuutioiksi. Sekoita kulhossa sitruunanmehu, suola ja sokeri. Lisää siikakuutiot. Anna maustua 30 minuuttia.
- Kuori päärynä, viipaloi ja poista siemenet sekä kanta. Leikkaa päärynä pieniksi kuutioiksi. Viipaloi cocktailkurkut. Irrottele granaattiomenan lohkoista siemenet.
- Valuta siikafileet siivilässä liemestään, ja kaada kulhoon. Sekoita joukkoon päärynäkuutiot, granaattiomenansiemenet, cocktailkurkut ja tilli. Kaada seos tarjoiluvadille.
- Murustele päälle keltuaista. Lisää majoneesinokareita. Koristele halutessasi sitruunalohkoilla. Tarjoa ruissipsien kanssa.
Vinkki!
Keltuaiset voi kypsentää pikana mikrossa. Kypsennä keltuaisia kulhossa täydellä teholla noin 30 sekuntia, kunnes keltuainen on kypsynyt kiinteäksi. Anna jäähtyä hetki ja murustele haarukalla siikakaviaarin koristeeksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat