


Lahjaksi tai itselle
Sienisinappi – helppo joulusinappi saa aromikkaan vivahteen kuivatuista tateista tai suppiksista
25 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 15 min
Sienisinappi on todella helppo valmistaa ja se säilyy jääkaapissa useita viikkoja. Näin lahjanteon voi hoitaa hyvissä ajoin ilman, että kaikki kasaantuu joulukiireiden keskelle.
Reseptin ainekset
noin 4 dl
1 dl
sinappijauhetta
1 dl
sokeria
1 dl
kuohukermaa
2
munaa
1 rkl
kuivattuja tatteja tai suppilovahveroita jauhettuna
¼ tl
suolaa
Sienisinappi – ohje:
- Sekoita sinappijauhe ja sokeri teräskattilassa. Lisää kerma ja munat, vatkaa tasaiseksi. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen saakka. Siirrä kattila liedeltä ja anna sinapin jäähtyä noin 15 minuuttia.
- Jauha vajaa kourallinen kuivattuja sieniä tehosekoittimella hienoksi jauheeksi.
- Mausta valmis sinappi suolalla ja sienijauheella. Pakkaa sinappi puhtaisiin lasipurkkeihin, sulje kannet ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Säilytä valmis sinappi jääkaapissa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat