Sienipyörykät – naamioi sienet herkullisiksi palleroiksi
kasvis
45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen
Sienipyörykät ovat ovela ruoka, jolla saat myös lapsesi syömään sieniä. Lihapullamaiset sienipyörykät liimataan kasaan kikherneillä, korppujauhoilla ja munalla ja tarjoillaan sinapilla ja soijakastikkeella maustetun kermakastikkeen kanssa.

Reseptin ainekset 4 annosta
Sienipyörykät
½ dlpuuroriisiä
250 gtuoreita siitake- ja herkkusieniä
2 tltuoretta rosmariinia
1 prk (285 g)kikherneitä tai valkoisia papuja
2valkosipulinkynttä
1 rkloliiviöljyä
½ dlkorppujauhoja
1 iso tai 2 pientämunaa
1–1½ tlsuolaa
½ tlmustapippuria
Kastike
1sipuli
1 tlvoita
1 rklsinappia
1 dlvettä
2 dlkuohukermaa
½kasvisliemikuutio
1 rklsoijakastiketta
¼ tlsuolaa
¼ tlmustapippuria
½ rklkastikesuurustetta
Sienipyörykät valmistetaan näin:
- Keitä riisi kypsäksi kasvisliemessä. Silppua sienet ja rosmariini. Valuta kikherneet tai pavut liemestään ja hienonna rouheeksi monitoimikoneessa.
- Paista sienet rosmariinin ja murskatun valkosipulin kanssa öljyssä pannulla. Anna jäähtyä. Sekoita korppujauhot munaan ja anna turvota hetki. Yhdistä kaikki pulla-ainekset keskenään. Anna taikinan tekeytyä hetki.
- Ota taikinasta kahdella kostutetulla lusikalla palleroita ja paista ne voi-öljyseoksessa molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
- Hienonna kastiketta varten sipuli ja paista voissa vaaleanruskeaksi. Lisää sinappi, vesi ja kerma. Murenna sekaan liemikuutio. Anna kiehua 5 minuuttia.
- Mausta ja suurusta kastike. Keitä vielä hetki ja tarkista maku.
Vinkki!
Voit tehdä sienipullat myös suolasienistä, mutta vähennä silloin suolan määrää taikinasta.