Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sienipyörykät – naamioi sienet herkullisiksi palleroiksi

45 min

Sienipyörykät ovat ovela ruoka, jolla saat myös lapsesi syömään sieniä. Lihapullamaiset sienipyörykät liimataan kasaan kikherneillä, korppujauhoilla ja munalla ja tarjoillaan sinapilla ja soijakastikkeella maustetun kermakastikkeen kanssa.

10.10.2019
Reseptin ainekset
4 annosta
Sienipyörykät
½ dl
puuroriisiä
250 g
tuoreita siitake- ja herkkusieniä
2 tl
tuoretta rosmariinia
1 prk (285 g)
kikherneitä tai valkoisia papuja
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
oliiviöljyä
½ dl
korppujauhoja
1 iso tai 2 pientä
munaa
1–1½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Kastike
1
sipuli
1 tl
voita
1 rkl
sinappia
1 dl
vettä
2 dl
kuohukermaa
½
kasvisliemikuutio
1 rkl
soijakastiketta
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
½ rkl
kastikesuurustetta

Sienipyörykät – ohje:

  1. Keitä riisi kypsäksi kasvisliemessä. Silppua sienet ja rosmariini. Valuta kikherneet tai pavut liemestään ja hienonna rouheeksi monitoimikoneessa.
  2. Paista sienet rosmariinin ja murskatun valkosipulin kanssa öljyssä pannulla. Anna jäähtyä. Sekoita korppujauhot munaan ja anna turvota hetki. Yhdistä kaikki pulla-ainekset keskenään. Anna taikinan tekeytyä hetki.
  3. Ota taikinasta kahdella kostutetulla lusikalla palleroita ja paista ne voi-öljyseoksessa molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
  4. Hienonna kastiketta varten sipuli ja paista voissa vaaleanruskeaksi. Lisää sinappi, vesi ja kerma. Murenna sekaan liemikuutio. Anna kiehua 5 minuuttia.
  5. Mausta ja suurusta kastike. Keitä vielä hetki ja tarkista maku.

Vinkki!

Voit tehdä sienipullat myös suolasienistä, mutta vähennä silloin suolan määrää taikinasta.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt