Maku

Sienipikkelsi

30 min
GL
KA
LA
MA
MU
1.67
2


 

Tulosta
Teksti Midi Vuorela, Sophia Imam

Ainekset (1 annosta)

  • 1000 gkorvasieniä
  • 1 kplsipulia (silputtuna)
  • 1/2 dltuoretta kynteliä (silputtuna)

Etikkaliemi

  • 3 dlväkiviinaetikkaa
  • 3 dlvettä
  • 3/4 dlsokeria
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlinkivääriä
  • 5 kpltähtianista
  • 1 melatinia (kpl)
  • 2 rklvettä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Esikäsittele sienet jokaiselle sienilajille kuuluvien ohjeiden mukaan. Lado sienet, sipuli- ja kyntelisilppu puhtaisiin lasitölkkeihin kerroksittain.

Mittaa liemen aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Liuota säilöntätabletti vesitilkkaan ja sekoita se liemeen.

Kaada kuuma liemi tölkkeihin ja sulje tiiviisti. Jäähdytä nopeasti ja pane jääkaappiin, kylmiöön tai kellariin. Sienet ovat maistelukunnossa viikon kuluttua.

MITÄ PIDIT?
1.67