Kotivinkki

Sienillä ja tuorejuustolla täytetyt kesäkurpitsat

20 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
10 min
Helpot ja herkulliset sienitäytteiset kesäkurpitsat voi tehdä joko kantarelleista tai suppiksista. Miksei myös herkkusienistä!
KA
3.3
0
Julkaistu: 7.9.2010


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 4pientä kesäkurpitsaa
  • 4 dlkantarelleja suppilovahveroita tai muita sieniä
  • 1uuden sadon sipuli varsineen
  • öljyä
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 200 gtuorejuustoa
  • tuoretta timjamia
Tulosta

Sienillä ja tuorejuustolla täytetyt kesäkurpitsat – ohje:

Huuhdo kesäkurpitsat ja halkaise ne. Koverra pikkuveitsellä sisustat kupeiksi. Paloittele kaivertamasi sisukset.

Paloittele sienet. Jätä muutama kaunis kokonainen sieni koristamaan annoksia. Kuori ja paloittele sipuli. Käytä myös varret.

Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sieniä, sipuleita ja kurpitsansisuspaloja hetki. Lisää joukkoon suola ja mustapippuri. Täytä kesäkurpitsat seoksella.

Jaa juusto täytteen päälle ja aseta muutama sieni juuston päälle. Ripottele pinnalle mustapippuria.

Kypsennä sienitäytteisiä kesäkurpitsoja 200-asteisen uunin keskiritilätasolla 10 minuuttia. Koristele annokset timjamilla. Tarjoile sienitäytteiset kesäkurpitsat lämpiminä tuoreen leivän ja salaatin kanssa.

Kommentoi »