


Sieniletut palkitsevat samoilijan herkullisesti – tarjoile paksun jogurtin ja hunajassa marinoidun lehtikaalin kera
5 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 30 min
Sieniletut ovat suppilovahverokauden ykkösherkku! Kun sienet sujauttaa pannulle jo lettuja paistaessa, ne sulautuvat ihanasti lettuihin. Tarjoa letut valutetun turkkilaisen jogurtin ja pehmeäksi marinoidun lehtikaalin kanssa.
Reseptin ainekset
10 kpl
Sieniletut
2
munaa
½ l
täysmaitoa
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
ohrajauhoja
½ tl
suolaa
2 rkl
voita sulatettuna
Täyte
4 dl
turkkilaista jogurttia
2 l
paistovalmiita metsäsieniä (esim. suppilovahveroita)
2 rkl
ruohosipulia
Marinoitu lehtikaali
100 g
lehtikaalia
2 rkl
öljyä
1 rkl
omenaviinietikkaa
2 tl
hunajaa
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
voita paistamiseen
Sieniletut – ohje:
- Pane lettujen jogurtti valumaan kahvinsuodatinpaperiin tai puhtaaseen harsoon jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
- Riko munat kulhoon ja vispilöi muut taikinan aineet joukkoon. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä noin puoli tuntia.
- Poista lehtikaalista kova keskiruoti ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi kulhoon. Lisää öljy, etikka, hunaja ja mausteet. Sekoita painellen kaalia kulhon reunoihin, jolloin kaalin kovahko rakenne pehmenee.
- Puhdista sienet ja leikkaa isoimmat puoliksi. Paista sieniä pari minuuttia voissa pannulla. Siirrä sienet syrjään. Lisää pannulle voita ja kaada ohut kerros lettutaikinaa. Ripottele heti taikinan päälle pari ruokalusikallista paistettuja sieniä, jolloin sienet tarttuvat hyvin kosteaan taikinaan. Paista sienilettuja noin minuutti per puoli.
- Lusikoi valmiille sieniletulle valutettua jogurttia, marinoitua lehtikaalia ja ripottele ruohosipulia päälle.
Vinkki!
Mausta halutessasi valutettu jogurtti eli labneh ripauksella suolaa, valkosipulia tai yrttejä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat