Sieniletut ovat suppilovahverokauden ykkösherkku! Kun sienet sujauttaa pannulle jo lettuja paistaessa, ne sulautuvat ihanasti lettuihin. Tarjoa letut valutetun turkkilaisen jogurtin ja pehmeäksi marinoidun lehtikaalin kanssa.
2 lpaistovalmiita metsäsieniä (esim. suppilovahveroita)
2 rklruohosipulia
Marinoitu lehtikaali
100 glehtikaalia
2 rklöljyä
1 rklomenaviinietikkaa
2 tlhunajaa
¼ tlsuolaa
¼ tlmustapippuria
Lisäksi
voita paistamiseen
Sieniletut höysteineen valmistuvat näin:
Pane lettujen jogurtti valumaan kahvinsuodatinpaperiin tai puhtaaseen harsoon jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
Riko munat kulhoon ja vispilöi muut taikinan aineet joukkoon. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä noin puoli tuntia.
Poista lehtikaalista kova keskiruoti ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi kulhoon. Lisää öljy, etikka, hunaja ja mausteet. Sekoita painellen kaalia kulhon reunoihin, jolloin kaalin kovahko rakenne pehmenee.
Puhdista sienet ja leikkaa isoimmat puoliksi. Paista sieniä pari minuuttia voissa pannulla. Siirrä sienet syrjään. Lisää pannulle voita ja kaada ohut kerros lettutaikinaa. Ripottele heti taikinan päälle pari ruokalusikallista paistettuja sieniä, jolloin sienet tarttuvat hyvin kosteaan taikinaan. Paista sienilettuja noin minuutti per puoli.
Lusikoi valmiille sieniletulle valutettua jogurttia, marinoitua lehtikaalia ja ripottele ruohosipulia päälle.
Vinkki!
Mausta halutessasi valutettu jogurtti eli labneh ripauksella suolaa, valkosipulia tai yrttejä.