Sieniletut palkitsevat samoilijan herkullisesti – tarjoile paksun jogurtin ja hunajassa marinoidun lehtikaalin kera
5 h
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
4 h 30 minSieniletut ovat suppilovahverokauden ykkösherkku! Kun sienet sujauttaa pannulle jo lettuja paistaessa, ne sulautuvat ihanasti lettuihin. Tarjoa letut valutetun turkkilaisen jogurtin ja pehmeäksi marinoidun lehtikaalin kanssa.
KA
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 11.10.2021

Sieniletut palkitsevat samoilijan herkullisesti – tarjoile paksun jogurtin ja hunajassa marinoidun lehtikaalin kera
Reseptin ainekset (10 kpl)
Sieniletut
- 2munaa
- ½ ltäysmaitoa
- 2 dlvehnäjauhoja
- 1 dlohrajauhoja
- ½ tlsuolaa
- 2 rklvoita sulatettuna
Täyte
- 4 dlturkkilaista jogurttia
- 2 lpaistovalmiita metsäsieniä (esim. suppilovahveroita)
- 2 rklruohosipulia
Marinoitu lehtikaali
- 100 glehtikaalia
- 2 rklöljyä
- 1 rklomenaviinietikkaa
- 2 tlhunajaa
- ¼ tlsuolaa
- ¼ tlmustapippuria
Lisäksi
- voita paistamiseen
Sieniletut höysteineen valmistuvat näin:
- Pane lettujen jogurtti valumaan kahvinsuodatinpaperiin tai puhtaaseen harsoon jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
- Riko munat kulhoon ja vispilöi muut taikinan aineet joukkoon. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä noin puoli tuntia.
- Poista lehtikaalista kova keskiruoti ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi kulhoon. Lisää öljy, etikka, hunaja ja mausteet. Sekoita painellen kaalia kulhon reunoihin, jolloin kaalin kovahko rakenne pehmenee.
- Puhdista sienet ja leikkaa isoimmat puoliksi. Paista sieniä pari minuuttia voissa pannulla. Siirrä sienet syrjään. Lisää pannulle voita ja kaada ohut kerros lettutaikinaa. Ripottele heti taikinan päälle pari ruokalusikallista paistettuja sieniä, jolloin sienet tarttuvat hyvin kosteaan taikinaan. Paista sienilettuja noin minuutti per puoli.
- Lusikoi valmiille sieniletulle valutettua jogurttia, marinoitua lehtikaalia ja ripottele ruohosipulia päälle.
Vinkki!
Mausta halutessasi valutettu jogurtti eli labneh ripauksella suolaa, valkosipulia tai yrttejä.

Muheva sieni-sipulikeitto lämmittää syyspäivänä – tämä soppa vain paranee uudelleen lämmitettäessä!
Kotivinkki

Sienisalaatti suppilovahveroista – pikaisesti valmistuva herkku saa raikkautta jogurtista
Maku

Suppilovahvero-maapähkinävoinuudelit – sujauta sienisato aasialaisesta katukeittiöstä tuttuun annokseen
Maku

Jotain tuttua, jotain lainattua! Kotoisa sieni-lehtikaalirisotto saa makua misotahnasta ja suppilovahveroista
Maku

Leivo syysretken lumo talteen! Sienimetsän piirakka kätkee suloisista suloisimman kannen alle suppilovahveroita ja lehtikaalia
Maku

Itämainen suppilovahverosoppa – kookosmaidolla ja punaisella currylla maustettu soppa lämmittää syyssäässä
Maku

Omenainen suppilovahverokeitto – silkkisen pehmeän keiton salainen ainesosa on Jaloviina
Kotivinkki

Pitsa kuin lapsuudesta – kotoisa sieni-jauhelihapitsa äidin reseptillä
Maku