Kotivinkki

Valmiina tuliseen illanviettoon? Sichuanilainen hot pot on kiinalainen versio fonduesta

1 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Aika kutsua ystävät sichuanilaisen hot potin ääreen! Fonduen tapaan jokainen kypsentää liha- ja kasvispalat mausteisessa liemessä pöydässä itse. Lautaselle voi lusikoida erilaisia dippejä seuraksi.
0
0
Julkaistu: 17.1.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

Liemi

  • 2 cm pala inkivääriä
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1 (luomu)appelsiinin kuori
  • 5–7 pientä punaista chiliä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl sichuaninpippureita
  • 3 tähtianista
  • 2laakerinlehteä
  • 1 rkl punaista chilitahnaa (esim. Spice Up)
  • 2 ½ l kuumaa kanalientä fondista
  • 2 rkl soijaa

Lisäksi

  • 300 g naudan fileetä
  • 300 g riisinuudeleita / vermisellejä
  • 300 g raakoja jättikatkarapuja sulatettuina
  • n. 800 g kasviksia, esim. retikkaa, ruskeita herkkusieniä ja broccoliinia

Chili-korianteridippi

  • 3 rkl korianteria hienonnettuna
  • 1–2 pientä punaista chiliä hienonnettuna
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl vettä

Maapähkinädippi

  • 2 rkl maapähkinälevitettä
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rklsoijaa
  • 2 rklvettä
Tulosta

Sichuanilainen hot pot valmistuu näin:

  1. Leikkaa inkivääri ja valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. Valkosipulinkynsiä ei tarvitse kuoria. Pese ja irrota appelsiinin kuori ohuelti leveinä suikaleina. Painele chilejä kevyesti veitsen lappeella, niin että ne säilyvät kuitenkin kokonaisina.
  2. Kuumenna öljy padassa. Lisää inkivääri, valkosipuli, appelsiinin kuori, chilit, sichuaninpippurit, tähtianikset, laakerinlehdet ja chilitahna. Paista pari minuuttia. Kaada kuuma kanaliemi pataan ja mittaa soija joukkoon. Anna liemen porista hiljalleen noin 30 minuuttia. Sekoita dipit tarjolle.
  3. Leikkaa naudanliha ohuiksi viipaleiksi. Keitä riisinuudelit. Kuivaa sulaneet ravunpyrstöt. Leikkaa kasvikset suupaloiksi.
  4. Nosta pata irtokeittolevylle keskelle pöytää ja asettele kaikki kypsennettävät sekä dipit padan ympärille.

Tiesitkö?

Hot pot on yleinen ruoka Kiinassa, mutta liemi vaihtelee melko paljon alueittain. Sichuanilainen liemi on tulinen. Liemen poristessa liedellä on hyvää aikaa pilkkoa kypsennettävät raaka-aineet sopiviksi suupaloiksi. Kuuma pata nostetaan keskelle pöytää, jossa se pysyy kiehuvana irtolevyllä. Jokainen valmistaa itse ruokansa pöydässä. Hot pot onkin kuin kiinalainen fondue.

Kommentoi »