Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Valmiina tuliseen illanviettoon? Sichuanilainen hot pot on kiinalainen versio fonduesta

1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min

Aika kutsua ystävät sichuanilaisen hot potin ääreen! Fonduen tapaan jokainen kypsentää liha- ja kasvispalat mausteisessa liemessä pöydässä itse. Lautaselle voi lusikoida erilaisia dippejä seuraksi.

17.1.2022
Reseptin ainekset
4 annosta
Liemi
2 cm
pala inkivääriä
5
valkosipulinkynttä
1 (luomu)
appelsiinin kuori
5–7
pientä punaista chiliä
2 rkl
öljyä
2 rkl
sichuaninpippureita
3
tähtianista
2
laakerinlehteä
1 rkl
punaista chilitahnaa (esim. Spice Up)
2 ½ l
kuumaa kanalientä fondista
2 rkl
soijaa
Lisäksi
300 g
naudan fileetä
300 g
riisinuudeleita / vermisellejä
300 g
raakoja jättikatkarapuja sulatettuina
n. 800 g
kasviksia, esim. retikkaa, ruskeita herkkusieniä ja broccoliinia
Chili-korianteridippi
3 rkl
korianteria hienonnettuna
1–2
pientä punaista chiliä hienonnettuna
2 rkl
soijakastiketta
2 rkl
vettä
Maapähkinädippi
2 rkl
maapähkinälevitettä
1 rkl
riisiviinietikkaa
1 rkl
soijaa
2 rkl
vettä

Sichuanilainen hot pot valmistuu näin:

  1. Leikkaa inkivääri ja valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. Valkosipulinkynsiä ei tarvitse kuoria. Pese ja irrota appelsiinin kuori ohuelti leveinä suikaleina. Painele chilejä kevyesti veitsen lappeella, niin että ne säilyvät kuitenkin kokonaisina.
  2. Kuumenna öljy padassa. Lisää inkivääri, valkosipuli, appelsiinin kuori, chilit, sichuaninpippurit, tähtianikset, laakerinlehdet ja chilitahna. Paista pari minuuttia. Kaada kuuma kanaliemi pataan ja mittaa soija joukkoon. Anna liemen porista hiljalleen noin 30 minuuttia. Sekoita dipit tarjolle.
  3. Leikkaa naudanliha ohuiksi viipaleiksi. Keitä riisinuudelit. Kuivaa sulaneet ravunpyrstöt. Leikkaa kasvikset suupaloiksi.
  4. Nosta pata irtokeittolevylle keskelle pöytää ja asettele kaikki kypsennettävät sekä dipit padan ympärille.

Tiesitkö?

Hot pot on yleinen ruoka Kiinassa, mutta liemi vaihtelee melko paljon alueittain. Sichuanilainen liemi on tulinen. Liemen poristessa liedellä on hyvää aikaa pilkkoa kypsennettävät raaka-aineet sopiviksi suupaloiksi. Kuuma pata nostetaan keskelle pöytää, jossa se pysyy kiehuvana irtolevyllä. Jokainen valmistaa itse ruokansa pöydässä. Hot pot onkin kuin kiinalainen fondue.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt