Valmiina tuliseen illanviettoon? Sichuanilainen hot pot on kiinalainen versio fonduesta
1 h
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
30 minAika kutsua ystävät sichuanilaisen hot potin ääreen! Fonduen tapaan jokainen kypsentää liha- ja kasvispalat mausteisessa liemessä pöydässä itse. Lautaselle voi lusikoida erilaisia dippejä seuraksi.
0
Kuvat
Julkaistu 17.1.2022

Valmiina tuliseen illanviettoon? Sichuanilainen hot pot on kiinalainen versio fonduesta
Reseptin ainekset (4 annosta)
Liemi
- 2 cm pala inkivääriä
- 5 valkosipulinkynttä
- 1 (luomu)appelsiinin kuori
- 5–7 pientä punaista chiliä
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl sichuaninpippureita
- 3 tähtianista
- 2laakerinlehteä
- 1 rkl punaista chilitahnaa (esim. Spice Up)
- 2 ½ l kuumaa kanalientä fondista
- 2 rkl soijaa
Lisäksi
- 300 g naudan fileetä
- 300 g riisinuudeleita / vermisellejä
- 300 g raakoja jättikatkarapuja sulatettuina
- n. 800 g kasviksia, esim. retikkaa, ruskeita herkkusieniä ja broccoliinia
Chili-korianteridippi
- 3 rkl korianteria hienonnettuna
- 1–2 pientä punaista chiliä hienonnettuna
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 rkl vettä
Maapähkinädippi
- 2 rkl maapähkinälevitettä
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rklsoijaa
- 2 rklvettä
Sichuanilainen hot pot valmistuu näin:
- Leikkaa inkivääri ja valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. Valkosipulinkynsiä ei tarvitse kuoria. Pese ja irrota appelsiinin kuori ohuelti leveinä suikaleina. Painele chilejä kevyesti veitsen lappeella, niin että ne säilyvät kuitenkin kokonaisina.
- Kuumenna öljy padassa. Lisää inkivääri, valkosipuli, appelsiinin kuori, chilit, sichuaninpippurit, tähtianikset, laakerinlehdet ja chilitahna. Paista pari minuuttia. Kaada kuuma kanaliemi pataan ja mittaa soija joukkoon. Anna liemen porista hiljalleen noin 30 minuuttia. Sekoita dipit tarjolle.
- Leikkaa naudanliha ohuiksi viipaleiksi. Keitä riisinuudelit. Kuivaa sulaneet ravunpyrstöt. Leikkaa kasvikset suupaloiksi.
- Nosta pata irtokeittolevylle keskelle pöytää ja asettele kaikki kypsennettävät sekä dipit padan ympärille.
Tiesitkö?
Hot pot on yleinen ruoka Kiinassa, mutta liemi vaihtelee melko paljon alueittain. Sichuanilainen liemi on tulinen. Liemen poristessa liedellä on hyvää aikaa pilkkoa kypsennettävät raaka-aineet sopiviksi suupaloiksi. Kuuma pata nostetaan keskelle pöytää, jossa se pysyy kiehuvana irtolevyllä. Jokainen valmistaa itse ruokansa pöydässä. Hot pot onkin kuin kiinalainen fondue.

Kaalikeiton uudet kujeet! Korealainen kaali-tofukeitto on uusi, mausteinen soppasuosikkisi
Kotivinkki

Värileikki salaattilautasella! Marmorimuna-parsasalaatti kujeilee koristeellisilla kananmunillaan ja aromaattisilla makuvivahteillaan
Maku

Kung pao kukkakaalista on maukas kasvisversio kiinalaisen keittiön klassikosta
Maku

Höyrytetyt dumplingit – perinteisesti kypsytetyt aasialaiset nyytit täytetään tuoreilla kasviksilla
Maku

Kiinalaiset kaalikääryleet – kääräise jauhelihatäyte kiinankaalin lehteen
Maku

Porsaanfilee uunissa – aasialaisilla mausteilla ja hunajaglaseerauksella aateloitu liha sopii myös juhlapöytään
Kotivinkki

Kasviksia kesäpöytään! Aasialainen varhaiskaalislaw on passeli lisuke tuhdimmillekin grilliherkuille
Kotivinkki

Uusi arkiruokasuosikkisi on tässä! Mausta jauheliha aasialaisittain ja kokoa korealaiset kulhot
Kotivinkki