


Shawarma-kana – marinoi kanapalat Lähi-idän keittiöstä tutulla mausteseoksella, pujota suikaleet vartaisiin ja käytä uunissa
2 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min
Shawarma on suikaleiksi leikattua kanaa tai muuta lihaa, joka marinoidaan Lähi-idässä suositulla mausteseoksella. Shawarma-kana valmistetaan tällä kertaa vartaina.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
800 g
broilerin rintafileitä
3 rkl
rypsiöljyä
Shawarma-mausteseos
1 rkl
valkosipulijauhetta
¼ tl
oreganoa
1 rkl
maustepippuria
1 rkl
rouhittua mustapippuria
½ rkl
kardemummaa
¼ tl
chilijauhetta
½ rkl
kanelia
½ rkl
ruohosipulia
½ rkl
muskottia
¼ tl
suolaa
Lisäksi
4–6
varrastikkua
Shawarma-kana valmistuu näin:
- Valmista mausteseos sekoittamalla kaikki sen ainekset keskenään. Leikkaa broilerinfileet pitkittäin 3–4 suikaleeksi.
- Sekoita mausteseos öljyyn. Lisää kanapalat marinadiin ja kääntele. Anna maustua viileässä pari tuntia.
- Ota kanapalat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta. Pujota kanasuikaleet pitkittäin varrastikkuihin.
- Paista uunissa 225 asteessa 10–15 minuuttia, kunnes kana on kypsää.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat