Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Setsuuri

3 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 40 min
Reseptin ainekset
2 kpl
Juuri
50 g
hiivaa
5 dl
vettä
2 dl
ruisjauhoja
1 dl
hiivaleipäjauhoja
Taikinaan
1 dl
siirappia
2 tl
suolaa
2 tl
pomeranssinkuorta
2 tl
fenkolinsiemeniä
1 tl
inkivääriä
9 dl
hiivaleipäjauhoja
50 g
voita
Voiteluun
1/2 dl
vettä
1/2 dl
siirappia

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Vatkaa joukkoon ruis- ja hiivaleipäjauhot. Peitä kulho liinalla ja anna juuren tekeytyä vedottomassa paikassa noin tunnin ajan. Sekoita joukkoon siirappi ja mausteet. Alusta taikinaan jauhot vähitellen ja loppuvaiheessa pehmeä voi. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kädestä ja kulhon reunoista. Kohota liinalla peitettynä noin 30 minuuttia. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja jaa kahtia. Leivo taikinapalat soikeiksi limpuiksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Kohota liinalla peitettynä noin 30 minuuttia. Vedä setsuurien pintaan viiltoja terävällä veitsellä. Sivele leivät kevyesti siirappi-vesiseoksella. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–40 minuuttia. Sivele loppu siirappivesi kuumien setsuurien pintaan ja anna jäähtyä ritilällä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt