Maku

Setsuuri

3 h
4
0

Setsuuri

KA
MU
0
4
Teksti Katariina Korkeaoja, Emilia Kolari
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

Juuri

  • 50 ghiivaa
  • 5 dlvettä
  • 2 dlruisjauhoja
  • 1 dlhiivaleipäjauhoja

Taikinaan

  • 1 dlsiirappia
  • 2 tlsuolaa
  • 2 tlpomeranssinkuorta
  • 2 tlfenkolinsiemeniä
  • 1 tlinkivääriä
  • 9 dlhiivaleipäjauhoja
  • 50 gvoita

Voiteluun

  • 1/2 dlvettä
  • 1/2 dlsiirappia

Tee näin

3 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h 40 min

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Vatkaa joukkoon ruis- ja hiivaleipäjauhot. Peitä kulho liinalla ja anna juuren tekeytyä vedottomassa paikassa noin tunnin ajan.
Sekoita joukkoon siirappi ja mausteet. Alusta taikinaan jauhot vähitellen ja loppuvaiheessa pehmeä voi. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kädestä ja kulhon reunoista. Kohota liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja jaa kahtia. Leivo taikinapalat soikeiksi limpuiksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Kohota liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.
Vedä setsuurien pintaan viiltoja terävällä veitsellä. Sivele leivät kevyesti siirappi-vesiseoksella. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–40 minuuttia.
Sivele loppu siirappivesi kuumien setsuurien pintaan ja anna jäähtyä ritilällä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä