Maku

Serranosalaatti

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
Artisokka-serranokinkkusalaatin kruunaa ihana rusina-balsamicokastike. Kaunis serranosalaatti on yksinkertaisen ylellinen!
4.2
2
Julkaistu: 26.10.2011


Ainekset (6 annosta)

  • 1 kpljääsalaattia ruukussa
  • 50 grucolaa
  • 50 gviinisuolaheinää
  • 160 gartisokansydämiä (öljyssä, esim. Pirkka)
  • 200 gkinkkua (serrano)
  • 1 dlkapriksia (isoja)
  • 1 dlkrutonkeja

Rusina-balsamicokastike

  • 1 dlrusinoita
  • 1/2 dlbalsamiviinietikkaa (valkoista)
  • 2 rklsokeria
  • 1 rklauringonkukkaöljyä (tai artisokkien öljyä)
Tulosta

Valmista ensin kastike. Mittaa rusinat, balsamiviinietikka ja sokeri pieneen kattilaan. Kiehauta ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon öljy.

Revi jääsalaatin lehdet isolle vadille. Levitä päälle rucolan ja viinisuolaheinän lehdet.

Valuta ja puolita artisokansydämet. Kietaise serranokinkkuviipaleet rulliksi.

Nostele artisokat, kinkut ja kaprikset salaatinlehtien lomaan.

Valuta serranosalaatin päälle rusina-balsamicokastike ja ripottele pinnalle krutongit. Tarjoa serranosalaatti heti.

MITÄ PIDIT?
4.2
2 kommenttia