Maku

Serranosalaatti

15 min
4.5
2

Artisokka-serranokinkkusalaatin kruunaa ihana rusina-balsamicokastike. Kaunis serranosalaatti on yksinkertaisen ylellinen!
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kpljääsalaattia ruukussa
  • 50 grucolaa
  • 50 gviinisuolaheinää
  • 160 gartisokansydämiä (öljyssä, esim. Pirkka)
  • 200 gkinkkua (serrano)
  • 1 dlkapriksia (isoja)
  • 1 dlkrutonkeja

Rusina-balsamicokastike

  • 1 dlrusinoita
  • 1/2 dlbalsamiviinietikkaa (valkoista)
  • 2 rklsokeria
  • 1 rklauringonkukkaöljyä (tai artisokkien öljyä)

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Valmista ensin kastike. Mittaa rusinat, balsamiviinietikka ja sokeri pieneen kattilaan. Kiehauta ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon öljy.

Revi jääsalaatin lehdet isolle vadille. Levitä päälle rucolan ja viinisuolaheinän lehdet.

Valuta ja puolita artisokansydämet. Kietaise serranokinkkuviipaleet rulliksi.

Nostele artisokat, kinkut ja kaprikset salaatinlehtien lomaan.

Valuta serranosalaatin päälle rusina-balsamicokastike ja ripottele pinnalle krutongit. Tarjoa serranosalaatti heti.

MITÄ PIDIT?
4.5