


Serranosalaatti
15 min
Artisokka-serranokinkkusalaatin kruunaa ihana rusina-balsamicokastike. Kaunis serranosalaatti on yksinkertaisen ylellinen!
Reseptin ainekset
6 annosta
1 kpl
jääsalaattia ruukussa
50 g
rucolaa
50 g
viinisuolaheinää
160 g
artisokansydämiä (öljyssä, esim. Pirkka)
200 g
kinkkua (serrano)
1 dl
kapriksia (isoja)
1 dl
krutonkeja
Rusina-balsamicokastike
1 dl
rusinoita
1/2 dl
balsamiviinietikkaa (valkoista)
2 rkl
sokeria
1 rkl
auringonkukkaöljyä (tai artisokkien öljyä)
Valmista ensin kastike. Mittaa rusinat, balsamiviinietikka ja sokeri pieneen kattilaan. Kiehauta ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon öljy.
Revi jääsalaatin lehdet isolle vadille. Levitä päälle rucolan ja viinisuolaheinän lehdet.
Valuta ja puolita artisokansydämet. Kietaise serranokinkkuviipaleet rulliksi.
Nostele artisokat, kinkut ja kaprikset salaatinlehtien lomaan.
Valuta serranosalaatin päälle rusina-balsamicokastike ja ripottele pinnalle krutongit. Tarjoa serranosalaatti heti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat