Selleri-perunarösti

40 min
5
0

Selleri-perunarösti

Rösti saa lisämakua selleristä! Rapeaksi paistettu selleri-perunarösti maistuu pikkuherkkuna sellaisenaan ja lisäkkeenä broilerin tai makkaran kanssa. 
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gjuuriselleriä
  • 200 gperunoita (yleislajike)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 kplmunaa (iso)
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 1/2 tlmustapippuria

Paistamiseen

  • 1 rklvoita
  • 1 rklrypsiöljyä

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Raasta molemmat hienoksi raasteeksi. Pane raasteet siivilään ja mausta suolalla.

Anna tekeytyä hetki ja purista pois ylimääräinen neste.

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla öljyssä pehmeäksi.

Sekoita sipulisilppu, muna ja jauhot raasteeseen. Mausta pippurilla.

Kuumenna valurautapannulla hieman voita ja öljyä. Lisää kukkurainen lusikallinen röstiseosta. Painele seos ohueksi lastalla.

Paista röstiä kohtalaisella lämmöllä noin 5 minuuttia per puoli, kunnes se on molemmin puolin rapea ja kauniin ruskea. Voit käyttää paistamiseen isoa valurautapannua tai pieniä blinipannuja, jolloin röstejä syntyy monta yhtä aikaa.

Paista kaikki selleri-perunaröstit samoin. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä