


Venäläinen klassikkokeitto kiipesi kattilasta salaattivatiin! Ruokaisa seljankasalaatti valmistuu puolessa tunnissa
30 min
Ota arjen äkkilähtö itänaapuriin! Seljankasalaatti valmistuu nopeasti, sillä sen ohuet peruna- ja lohiviipaleet paistuvat kätevästi yhtä aikaa kiertoilmauunissa.
Reseptin ainekset
4 annosta
4 (200 g)
perunaa
500 g
kirjolohifileetä
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
2 rkl
sitruunanmehua
Lisäksi
1
iso kerä tai ruukku salaattia
10 cm:n pala
purjoa
½ rs (125 g)
kirsikkatomaatteja
2
maustekurkkua
1 dl
vihreitä oliiveja
½ prk (à 50/35 g)
pieniä kapriksia
1 dl
tilliä
Kastike
1 prk (120 g)
smetanaa
2 tl
sitruunanmehua
1 tl
hunajaa
¼ tl
suolaa
¼ tl
maustepippuria
Seljankasalaatti valmistuu näin:
- Pese perunat hyvin ja leikkaa ne ohuiksi (3–4 mm) viipaleiksi.
- Sekoita öljy, ½ tl suolaa ja ripaus pippuria perunoihin ja levitä ne yhteen kerrokseen leivinpaperin päälle pellille.
- Leikkaa lohifilee ohuiksi viipaleiksi graavilohen tapaan. Levitä viipaleet vieri viereen leivinpaperin päälle pellille. Valuta sitruunanmehua päälle ja mausta suolalla ( ½ tl).
- Paista perunoita ja lohiviipaleita 240 asteessa uunin kiertoilmatoiminnolla tai 225 ateessa tasalämmöllä. Lohi kypsyy kiertoilmalla 5–8 minuutissa ja perunat 15–20 minuutissa, tasalämmöllä hieman kauemmin.
- Revi salaatti vadille. Pese ja viipaloi purjo. Halkaise kirsikkatomaatit ja suikaloi maustekurkku.
- Kokoa kaikki ainekset salaattipedille.
- Sekoita kastikkeen aineet. Viimeistele seljankasalaatti tillillä ja smetanakastikkeella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat