Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Venäläinen klassikkokeitto kiipesi kattilasta salaattivatiin! Ruokaisa seljankasalaatti valmistuu puolessa tunnissa

30 min

Ota arjen äkkilähtö itänaapuriin! Seljankasalaatti valmistuu nopeasti, sillä sen ohuet peruna- ja lohiviipaleet paistuvat kätevästi yhtä aikaa kiertoilmauunissa.

25.1.2021
Reseptin ainekset
4 annosta
4 (200 g)
perunaa
500 g
kirjolohifileetä
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
2 rkl
sitruunanmehua
Lisäksi
1
iso kerä tai ruukku salaattia
10 cm:n pala
purjoa
½ rs (125 g)
kirsikkatomaatteja
2
maustekurkkua
1 dl
vihreitä oliiveja
½ prk (à 50/35 g)
pieniä kapriksia
1 dl
tilliä
Kastike
1 prk (120 g)
smetanaa
2 tl
sitruunanmehua
1 tl
hunajaa
¼ tl
suolaa
¼ tl
maustepippuria

Seljankasalaatti valmistuu näin:

  1. Pese perunat hyvin ja leikkaa ne ohuiksi (3–4 mm) viipaleiksi.
  2. Sekoita öljy, ½ tl suolaa ja ripaus pippuria perunoihin ja levitä ne yhteen kerrokseen leivinpaperin päälle pellille.
  3. Leikkaa lohifilee ohuiksi viipaleiksi graavilohen tapaan. Levitä viipaleet vieri viereen leivinpaperin päälle pellille. Valuta sitruunanmehua päälle ja mausta suolalla ( ½ tl).
  4. Paista perunoita ja lohiviipaleita 240 asteessa uunin kiertoilmatoiminnolla tai 225 ateessa tasalämmöllä. Lohi kypsyy kiertoilmalla 5–8 minuutissa ja perunat 15–20 minuutissa, tasalämmöllä hieman kauemmin.
  5. Revi salaatti vadille. Pese ja viipaloi purjo. Halkaise kirsikkatomaatit ja suikaloi maustekurkku.
  6. Kokoa kaikki ainekset salaattipedille.
  7. Sekoita kastikkeen aineet. Viimeistele seljankasalaatti tillillä ja smetanakastikkeella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt