Maku

Sekamarjahillo

24 h 30 min
4
0

Sekamarjahillo

GL
LA
MA
MU
0
4
Teksti Matleena Lahti
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 1000 gmarjoja
  • 1/2 dlvettä
  • 500 ghillosokeria
  • 3/4 tlpiparjuurta (raasteena)

Tee näin

24 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN24 h

Ohjeesta valmistuu noin 2 litraa hilloa.

Perkaa marjat.

Pane vesi ja marjat kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä.

Lisää hillosokeri kattilaan vähitellen koko ajan sekoittaen. Keitä hilloa 10 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Kuori vaahto pois pinnalta.

Nosta kattila liedeltä ja mausta seos piparjuurella. Anna hillon jäähtyä noin puoli tuntia, kunnes se alkaa kiinteytyä.

Pane sekamarjahillo kuumennettuihin tölkkeihin ja sulje heti. Lopullisesti sekamarjahillo hyytyy noin vuorokauden kuluessa.

•Halutessasi korvaa vesi punssilla, hillon mausta tulee aikuismaisempi. Jätä tällöin piparjuuri pois.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä