


Se paras tomaattikastike
Paras tomaattikastike on itse tehty! Mehukkaista tomaateista ja mausteista haudutettu kastike yhdistelmä sopii vaikkapa pastan, pizzan tai liharuokien kaveriksi.
Paras tomaattikastike – ohje:
Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi.
Kuumenna oliiviöljy kattilassa. Lisää kuutioitu sipuli ja paista noin 5 minuuttia keskilämmöllä. Lisää hienonnettu valkosipuli ja paista vielä muutaman minuutin ajan.
Lisää punaviini kattilaan ja anna kiehahtaa.
Lisää tomaattimurska, tomaattipyree ja vesi. Kuumenna tomaattikastike kiehuvaksi.
Mausta tomaattikastike chilillä, sokerilla, suolalla, timjamilla ja pippurilla. Anna tomaattikastikkeen porista miedolla lämmöllä puolisen tuntia.
Poista timjamin oksat. Lisää hienonnetut yrtit ja tarkista tomaattikastikkeen maku. Lisää mausteita tarvittaessa.