


Silkkisen pehmeä
Se paras kurpitsakeitto – täydellinen soppa syntyy muutaman kikan avulla
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Kurpitsakeitto on syksyinen suosikki, joka on lautasilla reilussa puolessa tunnissa. Kuohkean keiton salaisuus on juuri oikeanlaiseksi kypsennetyssä myskikurpitsassa ja tehokkaassa soseuttimessa.
Reseptin ainekset
4 annosta
Kurpitsakeitto
1 (800 g)
myskikurpitsa
2 rkl
rypsiöljyä
3 tl
garam masalaa
1 l
kiehuvaa vettä
2
kasvisfondia
1 rkl
sitruunanmehua
2 dl
ruokakermaa (kasvikermaa tai kookoskermaa)
(suolaa)
Lisäksi
yhden myskikurpitsan siemenet
1 rkl
rypsi- tai seesaminsiemenöljyä
ripaus
suolaa
(tuoretta timjamia)
Kurpitsakeitto – ohje:
- Halkaise kurpitsa pituussuunnassa terävällä pitkällä veitsellä. Kaavi siemenet lusikalla talteen. Leikkaa kurpitsanpuolikkaat pienemmiksi paloiksi. Kuori palat kuorimaveitsellä. Leikkaa kurpitsat parin sentin kokoisiksi kuutioiksi.
- Huuhtele kurpitsansiemenet siivilässä. Levitä siemenet talouspaperin päälle kuivumaan.
- Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kurpitsapalat ja garam masala. Paista sekoitellen 2–4 minuuttia. Lisää kuuma vesi ja kasvisfondikuutiot. Keitä keskilämmöllä poristen noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsat tuntuvat haarukalla kokeiltaessa kypsiltä. Kypsennysaika riippuu siitä, kuinka pieniä kasviskuutiot ovat.
- Lisää keittoon sitruunanmehu ja kerma. Kaada keitto tehosekoittimen kulhoon. Soseuta 2–4 minuuttia, kunnes keitto on tasaisen kuohkeaa. Voit soseuttaa keiton myös teräskattilassa sauvasekoittimella.
- Maista keittoa, ja lisää tarvittaessa suolaa. Pidä keitto lämpimänä.
- Paista kurpitsansiemeniä paistinpannulla öljyssä 1–2 minuuttia, kunnes ne hieman ruskistuvat. Mausta suolalla.
- Annostele kurpitsakeitto lautasille. Lisää kurpitsansiemeniä ja halutessasi hienonnettua timjamia.
Vinkki!
Napakan kypsiksi keitetyistä kurpitsoista tulee kuohkeampi sosekeitto kuin ylikypsästä kurpitsasta. Tärkkelys ja kovempi rakenne sitovat nestettä ja muodostavat ilmavamman rakenteen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat