Paras hernekeitto valmistuu laadukkaista raaka-aineista – kurkkaa resepti, joka on täynnä makua
24 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
24 h Hernekeitto saa herkullisen arominsa savustetusta siankyljestä tai -potkasta. Keiton valmistaminen ottaa hieman aikaa, mutta takaamme, että lopputulos ja maku ovat sen arvoisia!
GL
MU
3.8
Kuvat
Julkaistu 19.2.2014

Paras hernekeitto valmistuu laadukkaista raaka-aineista – kurkkaa resepti, joka on täynnä makua
Reseptin ainekset (4 annosta)
Hernekeitto
- 500 gkuivattuja herneitä
- 30 dlvettä (kylmää)
- 400 gsavustettua siankylkeä (tai potkaa)
- 1lihaliemikuutio
- 1 tlmaustepippuria (kokonaisia)
- 3laakerinlehteä
- 2 tlmeiramia
- ½ tlsuolaa
Lisäksi
- 1sipuli
- 1 rklvoita
- 2 rklsinappia
- 1 rkltuoretta meiramia
- ½ dlpunssia
Paras hernekeitto valmistuu näin:
- Kumoa kuivat herneet siivilään ja huuhtele ne juoksevalla kylmällä vedellä.
- Mittaa tilavaan kattilaan 3 l vettä, lisää herneet ja anna liota huoneenlämmössä peitettynä yön yli.
- Kiehauta herneet liotusvedessään. Kuori pinnalle kertyvä vaahto pois.
- Lisää savukylki kokonaisena ja mausteet. Keitä herneet kypsiksi keskilämmöllä ja kannen alla, 2–3 tuntia.
- Sekoita säännöllisesti, jotta keitto ei pala pohjaan.
- Nosta liha pois keitosta. Paloittele liha pieneksi ja lisää se takaisin kattilaan.
- Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Kuullota se voissa pehmeäksi.
- Mausta keitto lopuksi sipulisilpulla, sinapilla, tuoreella meiramilla ja halutessasi punssilla.
Vinkki!
- Savukyljen voit korvata palvi- tai keittokinkulla. Myös paistettu makkara sopii hernekeiton päälle.
- Kurkkaa myös perinteisen hernekeiton resepti!

Hernekeitto – klassikkoresepti, joka ihastuttaa vuodesta toiseen
Maku

Perinteinen hernekeitto – resepti, joka vie nostalgiamatkalle mummolan keittiöön
Maku

Hernekeitto uunissa – vielä enemmän makua kuin perinteisessä versiossa
Maku

Hernekeitto on laskiaisen klassikko – mutta minkä kanssa se kuuluu syödä?

Juhlava hernekeitto – samettinen ja ylellinen alkuruoka
Maku

Savupotka-hernekeitto – herkullista arkiruokaa parhaimmillaan
Maku

Tulinen hernekeitto saa potkua chilitahnasta ja valkosipulista – kokeile ja ylläty!
Maku

Siskonmakkarat tekevät hernekeitosta todellista herkkua – katso ohje, jolla pistät purkkihernarinkin uuteen uskoon!
Maku