


Paras hernekeitto valmistuu laadukkaista raaka-aineista – kurkkaa resepti, joka on täynnä makua
24 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 24 h 0 min
Hernekeitto saa herkullisen arominsa savustetusta siankyljestä tai -potkasta. Keiton valmistaminen ottaa hieman aikaa, mutta takaamme, että lopputulos ja maku ovat sen arvoisia!
Reseptin ainekset
4 annosta
Paras hernekeitto
500 g
kuivattuja herneitä
3 l
vettä (kylmää)
400 g
savustettua siankylkeä (tai potkaa)
1
lihaliemikuutio
1 tl
maustepippuria (kokonaisia)
3
laakerinlehteä
2 tl
meiramia
½ tl
suolaa
Lisäksi
1
sipuli
1 rkl
voita
2 rkl
sinappia
1 rkl
tuoretta meiramia
½ dl
punssia
Paras hernekeitto – ohje:
- Kumoa kuivat herneet siivilään ja huuhtele ne juoksevalla kylmällä vedellä.
- Mittaa tilavaan kattilaan 3 l vettä, lisää herneet ja anna liota huoneenlämmössä peitettynä yön yli.
- Kiehauta herneet liotusvedessään. Kuori pinnalle kertyvä vaahto pois.
- Lisää savukylki kokonaisena ja mausteet. Keitä herneet kypsiksi keskilämmöllä ja kannen alla, 2–3 tuntia.
- Sekoita säännöllisesti, jotta keitto ei pala pohjaan.
- Nosta liha pois keitosta. Paloittele liha pieneksi ja lisää se takaisin kattilaan.
- Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Kuullota se voissa pehmeäksi.
- Mausta keitto lopuksi sipulisilpulla, sinapilla, tuoreella meiramilla ja halutessasi punssilla.
Vinkki!
- Savukyljen voit korvata palvi- tai keittokinkulla. Myös paistettu makkara sopii hernekeiton päälle.
- Kurkkaa myös perinteisen hernekeiton resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat