Maku

Paras hernekeitto valmistuu laadukkaista raaka-aineista – kurkkaa resepti, joka on täynnä makua

24 h 30 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen24 h
Hernekeitto saa herkullisen arominsa savustetusta siankyljestä tai -potkasta. Keiton valmistaminen ottaa hieman aikaa, mutta takaamme, että lopputulos ja maku ovat sen arvoisia!
GL
MU
3.87
0
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (4 annosta)

Hernekeitto

  • 500 gkuivattuja herneitä
  • 30 dlvettä (kylmää)
  • 400 gsavustettua siankylkeä (tai potkaa)
  • 1lihaliemikuutio
  • 1 tlmaustepippuria (kokonaisia)
  • 3laakerinlehteä
  • 2 tlmeiramia
  • ½ tlsuolaa

Lisäksi

  • 1sipuli
  • 1 rklvoita
  • 2 rklsinappia
  • 1 rkltuoretta meiramia
  • ½ dlpunssia
Tulosta

Paras hernekeitto valmistuu näin:

  1. Kumoa kuivat herneet siivilään ja huuhtele ne juoksevalla kylmällä vedellä.
  2. Mittaa tilavaan kattilaan 3 l vettä, lisää herneet ja anna liota huoneenlämmössä peitettynä yön yli.
  3. Kiehauta herneet liotusvedessään. Kuori pinnalle kertyvä vaahto pois.
  4. Lisää savukylki kokonaisena ja mausteet. Keitä herneet kypsiksi keskilämmöllä ja kannen alla, 2–3 tuntia.
  5. Sekoita säännöllisesti, jotta keitto ei pala pohjaan.
  6. Nosta liha pois keitosta. Paloittele liha pieneksi ja lisää se takaisin kattilaan.
  7. Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Kuullota se voissa pehmeäksi.
  8. Mausta keitto lopuksi sipulisilpulla, sinapilla, tuoreella meiramilla ja halutessasi punssilla.

Vinkki!

  • Savukyljen voit korvata palvi- tai keittokinkulla. Myös paistettu makkara sopii hernekeiton päälle.
  • Kurkkaa myös perinteisen hernekeiton resepti!
MITÄ PIDIT?
3.87