3,8(35)
Paras hernekeitto valmistuu laadukkaista raaka-aineista – kurkkaa resepti, joka on täynnä makua
Gluteeniton
Munaton
24 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 24 h
Hernekeitto saa herkullisen arominsa savustetusta siankyljestä tai -potkasta. Keiton valmistaminen ottaa hieman aikaa, mutta takaamme, että lopputulos ja maku ovat sen arvoisia!
Julkaistu 19.2.2014
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
Hernekeitto
500 gkuivattuja herneitä
30 dlvettä (kylmää)
400 gsavustettua siankylkeä (tai potkaa)
1lihaliemikuutio
1 tlmaustepippuria (kokonaisia)
3laakerinlehteä
2 tlmeiramia
½ tlsuolaa
Lisäksi
1sipuli
1 rklvoita
2 rklsinappia
1 rkltuoretta meiramia
½ dlpunssia

Paras hernekeitto valmistuu näin:

  1. Kumoa kuivat herneet siivilään ja huuhtele ne juoksevalla kylmällä vedellä.
  2. Mittaa tilavaan kattilaan 3 l vettä, lisää herneet ja anna liota huoneenlämmössä peitettynä yön yli.
  3. Kiehauta herneet liotusvedessään. Kuori pinnalle kertyvä vaahto pois.
  4. Lisää savukylki kokonaisena ja mausteet. Keitä herneet kypsiksi keskilämmöllä ja kannen alla, 2–3 tuntia.
  5. Sekoita säännöllisesti, jotta keitto ei pala pohjaan.
  6. Nosta liha pois keitosta. Paloittele liha pieneksi ja lisää se takaisin kattilaan.
  7. Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Kuullota se voissa pehmeäksi.
  8. Mausta keitto lopuksi sipulisilpulla, sinapilla, tuoreella meiramilla ja halutessasi punssilla.

Vinkki!

  • Savukyljen voit korvata palvi- tai keittokinkulla. Myös paistettu makkara sopii hernekeiton päälle.
  • Kurkkaa myös perinteisen hernekeiton resepti!
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.