Maku

Paras hernekeitto valmistuu laadukkaista raaka-aineista – kurkkaa resepti, joka on täynnä makua

24 h 30 min
GL
MU
3.87
0

Paras hernekeitto saa herkullisen arominsa savustetusta siankyljestä tai -potkasta. Keiton valmistaminen ottaa hieman aikaa, mutta takaamme, että lopputulos ja maku ovat sen arvoisia!
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

Paras hernekeitto

  • 500 gkuivattuja herneitä
  • 30 dlvettä (kylmää)
  • 400 gsavustettua siankylkeä (tai potkaa)
  • 1 kpllihaliemikuutiota
  • 1 tlmaustepippuria (kokonaisia)
  • 3 kpllaakerinlehteä
  • 2 tlmeiramia
  • 1/2 tlsuolaa

Lisäksi

  • 1 kplsipulia
  • 1 rklvoita
  • 2 rklsinappia
  • 1 rkltuoretta meiramia
  • 1/2 dlpunssia

Tee näin

24 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN24 h

Paras hernekeitto valmistuu näin:

  1. Kumoa kuivat herneet siivilään ja huuhtele ne juoksevalla kylmällä vedellä.
  2. Mittaa tilavaan kattilaan 3 l vettä, lisää herneet ja anna liota huoneenlämmössä peitettynä yön yli.
  3. Kiehauta herneet liotusvedessään. Kuori pinnalle kertyvä vaahto pois.
  4. Lisää savukylki kokonaisena ja mausteet. Keitä herneet kypsiksi keskilämmöllä ja kannen alla, 2–3 tuntia.
  5. Sekoita säännöllisesti, jotta keitto ei pala pohjaan.
  6. Nosta liha pois keitosta. Paloittele liha pieneksi ja lisää se takaisin kattilaan.
  7. Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Kuullota se voissa pehmeäksi.
  8. Mausta keitto lopuksi sipulisilpulla, sinapilla, tuoreella meiramilla ja halutessasi punssilla.

Vinkki!

  • Savukyljen voit korvata palvi- tai keittokinkulla. Myös paistettu makkara sopii hernekeiton päälle.
  • Kurkkaa myös perinteisen hernekeiton resepti!
MITÄ PIDIT?
3.87