Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Paras hernekeitto valmistuu laadukkaista raaka-aineista – kurkkaa resepti, joka on täynnä makua

24 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 24 h 0 min

Hernekeitto saa herkullisen arominsa savustetusta siankyljestä tai -potkasta. Keiton valmistaminen ottaa hieman aikaa, mutta takaamme, että lopputulos ja maku ovat sen arvoisia!

19.2.2014
Reseptin ainekset
4 annosta
Paras hernekeitto
500 g
kuivattuja herneitä
3 l
vettä (kylmää)
400 g
savustettua siankylkeä (tai potkaa)
1
lihaliemikuutio
1 tl
maustepippuria (kokonaisia)
3
laakerinlehteä
2 tl
meiramia
½ tl
suolaa
Lisäksi
1
sipuli
1 rkl
voita
2 rkl
sinappia
1 rkl
tuoretta meiramia
½ dl
punssia

Paras hernekeitto – ohje:

  1. Kumoa kuivat herneet siivilään ja huuhtele ne juoksevalla kylmällä vedellä.
  2. Mittaa tilavaan kattilaan 3 l vettä, lisää herneet ja anna liota huoneenlämmössä peitettynä yön yli.
  3. Kiehauta herneet liotusvedessään. Kuori pinnalle kertyvä vaahto pois.
  4. Lisää savukylki kokonaisena ja mausteet. Keitä herneet kypsiksi keskilämmöllä ja kannen alla, 2–3 tuntia.
  5. Sekoita säännöllisesti, jotta keitto ei pala pohjaan.
  6. Nosta liha pois keitosta. Paloittele liha pieneksi ja lisää se takaisin kattilaan.
  7. Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Kuullota se voissa pehmeäksi.
  8. Mausta keitto lopuksi sipulisilpulla, sinapilla, tuoreella meiramilla ja halutessasi punssilla.

Vinkki!

  • Savukyljen voit korvata palvi- tai keittokinkulla. Myös paistettu makkara sopii hernekeiton päälle.
  • Kurkkaa myös perinteisen hernekeiton resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt