Maku

Se paras hernekeitto

24 h 30 min
3.2
0

Se paras hernekeitto

GL
MU
0
3.2
Itse tehty hernekeitto on kaiken vaivan arvoista, ja tällä ohjeella valmistuu se paras hernekeitto! Keittoon saadaan kunnon savuaromi savustetulla siankyljellä tai -potkalla.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gkuivattuja herneitä
  • 30 dlvettä (kylmää)
  • 400 gsavustettua siankylkeä (tai potkaa)
  • 1 kpllihaliemikuutiota
  • 1 tlmaustepippuria (kokonaisia)
  • 3 kpllaakerinlehteä
  • 2 tlmeiramia
  • 1/2 tlsuolaa

Lisäksi

  • 1 kplsipulia
  • 1 rklvoita
  • 2 rklsinappia
  • 1 rkltuoretta meiramia
  • 1/2 dlpunssia

Tee näin

24 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN24 h

Se paras hernekeitto valmistuu näin:

Kumoa kuivat herneet siivilään ja huuhtele ne juoksevalla kylmällä vedellä.

Mittaa tilavaan kattilaan 3 l vettä, lisää herneet ja anna liota huoneenlämmössä peitettynä yön yli.

Kiehauta herneet liotusvedessään. Kuori pinnalle kertyvä vaahto pois.

Lisää savukylki kokonaisena ja mausteet. Keitä herneet kypsiksi keskilämmöllä ja kannen alla, 2–3 tuntia.

Sekoita säännöllisesti, jotta hernekeitto ei pala pohjaan.

Nosta liha pois keitosta. Paloittele liha pieneksi ja lisää se takaisin kattilaan.

Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Kuullota se voissa pehmeäksi.

Mausta hernekeitto lopuksi sipulisilpulla, sinapilla, tuoreella meiramilla ja halutessasi punssilla.

Vinkki!

Savukyljen voit korvata palvi- tai keittokinkulla. Myös paistettu makkara sopii hernekeiton päälle.

MITÄ PIDIT?
3.2
Katso myös nämä