Maku

Savustettua lohta

20 min
0
0

Savustettua lohta

GL
LA
MA
MU
0
0
Teksti Oula Hänninen
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

  • 1000 glohifileetä
  • 1 tlsuolaa

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN10 min

Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Mausta filee suolalla maun mukaan.
Pane desi savustuspuruja ja kaksi sokeripalaa savustuspönttöön.
Kuumenna savustuspönttöä, kunnes sinne alkaa muodostua savua. Pane lohifilee ritilän päälle savustuspönttöön suljetun kannen alle. Savusta lohta neljä minuuttia.
Nosta kala uunipellille ja kypsennä uunissa 200 asteessa edelleen viiden minuutin ajan tai kunnes kalan sisälämpötila on 45 astetta.
Tarjoile lämpimänä tai jäähtyneenä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä