Maku

Savustettu lohi ja piparjuurikastike

10 min
MU
GL
3.5
2


 

Tulosta
Teksti Helena Saine-Laitinen, Marja Samuli
Kuvat Timo Viljakainen

Ainekset (12 annosta)

  • 2000 gsavukalaa (lohi)

Kastike

  • 2 dlkermaviiliä
  • 6 tlpiparjuuritahnaa
  • 1 tlsuolaa
  • 2 tlsokeria
  • 1/2 dlruohosipulia (silputtuna)

Tee näin

10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN

Sekoita ensin kaikki kastikeaineet keskenään ja anna makujen vetäytyä jääkaapissa.

Nosta savustetut kalat tarjoilulaudalle. Leikkaa nahka kylkiviivaa pitkin auki, niin saat nahan rullattua kauniisti sivuun.

Tarjoa piparjuurikastikkeen ja keitettyjen perunoiden kera.

MITÄ PIDIT?
3.5