Kotivinkki

Savusilakka-caesarsalaatti – klassikkosalaatin Suomi-versio

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
Savusilakka-caesarsalaatti yllättää, nimittäin positiivisesti! Savusilakasta tulee todella hyvä caesar. Kokonaisuus täydennetään salaatin teemaan sopivasti ruiskrutongeilla.
3.3
0
Julkaistu 22.2.2017


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 200 gsavusilakoita
  • 2ruukkua romainesalaattia
  • 1 dlmustaleimaemmentalia lastuina

Kastike

  • 1kananmuna
  • 2 tldijonsinappia
  • 1½ dlrypsiöljyä
  • 1valkosipulinkynsi
  • 5anjovisfileetä
  • 1 rklsitruunamehua
  • ¼ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria

Ruiskrutongit

  • 6viipaletta ruisvuokaleipää
  • 2 rklruokaöljyä
  • 2valkosipulinkynttä
Tulosta

Savusilakka-caesarsalaatti valmistuu näin:

  1. Perkaa savusilakat. Huuhtele salaatti. Leikkaa juusto lastuiksi.
  2. Riko huoneenlämpöinen muna korkeareunaiseen kulhoon. Lisää sinappi. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle ja kaada päälle huoneenlämpöinen öljy.
  3. Käynnistä sauvasekoitin ja nosta hiljalleen ylöspäin. Lisää majoneesiin valkosipuli, anjovisfileet ja sitruunamehu. Pyöräytä sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Kuutioi leivät. Kuumenna öljy paistinpannulla, lisää leipäkuutiot. Paista sekoitellen, kunnes leivät ruskistuvat. Lisää valkosipuli ja paista vielä pari minuuttia.
  5. Sekoita revityt salaatinlehdet ja kastike isossa kulhossa. Lisää savukala, juustot ja krutongit. Tarjoile savusilakkasalaatti heti.
Kommentoi »