3,3(4)
Savusilakka-caesarsalaatti – klassikkosalaatin Suomi-versio
15 min
Savusilakka-caesarsalaatti yllättää, nimittäin positiivisesti! Savusilakasta tulee todella hyvä caesar. Kokonaisuus täydennetään salaatin teemaan sopivasti ruiskrutongeilla.
22.2.2017
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
200 gsavusilakoita
2ruukkua romainesalaattia
1 dlmustaleimaemmentalia lastuina
Kastike
1kananmuna
2 tldijonsinappia
1½ dlrypsiöljyä
1valkosipulinkynsi
5anjovisfileetä
1 rklsitruunamehua
¼ tlsuolaa
¼ tlmustapippuria
Ruiskrutongit
6viipaletta ruisvuokaleipää
2 rklruokaöljyä
2valkosipulinkynttä

Savusilakka-caesarsalaatti valmistuu näin:

  1. Perkaa savusilakat. Huuhtele salaatti. Leikkaa juusto lastuiksi.
  2. Riko huoneenlämpöinen muna korkeareunaiseen kulhoon. Lisää sinappi. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle ja kaada päälle huoneenlämpöinen öljy.
  3. Käynnistä sauvasekoitin ja nosta hiljalleen ylöspäin. Lisää majoneesiin valkosipuli, anjovisfileet ja sitruunamehu. Pyöräytä sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Kuutioi leivät. Kuumenna öljy paistinpannulla, lisää leipäkuutiot. Paista sekoitellen, kunnes leivät ruskistuvat. Lisää valkosipuli ja paista vielä pari minuuttia.
  5. Sekoita revityt salaatinlehdet ja kastike isossa kulhossa. Lisää savukala, juustot ja krutongit. Tarjoile savusilakkasalaatti heti.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.