


Savusilakka-caesarsalaatti – klassikkosalaatin Suomi-versio
15 min
Savusilakka-caesarsalaatti yllättää, nimittäin positiivisesti! Savusilakasta tulee todella hyvä caesar. Kokonaisuus täydennetään salaatin teemaan sopivasti ruiskrutongeilla.
Reseptin ainekset
4 annosta
200 g
savusilakoita
2
ruukkua romainesalaattia
1 dl
mustaleimaemmentalia lastuina
Kastike
1
kananmuna
2 tl
dijonsinappia
1½ dl
rypsiöljyä
1
valkosipulinkynsi
5
anjovisfileetä
1 rkl
sitruunamehua
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Ruiskrutongit
6
viipaletta ruisvuokaleipää
2 rkl
ruokaöljyä
2
valkosipulinkynttä
Savusilakka-caesarsalaatti valmistuu näin:
- Perkaa savusilakat. Huuhtele salaatti. Leikkaa juusto lastuiksi.
- Riko huoneenlämpöinen muna korkeareunaiseen kulhoon. Lisää sinappi. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle ja kaada päälle huoneenlämpöinen öljy.
- Käynnistä sauvasekoitin ja nosta hiljalleen ylöspäin. Lisää majoneesiin valkosipuli, anjovisfileet ja sitruunamehu. Pyöräytä sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuutioi leivät. Kuumenna öljy paistinpannulla, lisää leipäkuutiot. Paista sekoitellen, kunnes leivät ruskistuvat. Lisää valkosipuli ja paista vielä pari minuuttia.
- Sekoita revityt salaatinlehdet ja kastike isossa kulhossa. Lisää savukala, juustot ja krutongit. Tarjoile savusilakkasalaatti heti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat