Savusilakka-caesarsalaatti – klassikkosalaatin Suomi-versio
15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
Savusilakka-caesarsalaatti yllättää, nimittäin positiivisesti! Savusilakasta tulee todella hyvä caesar. Kokonaisuus täydennetään salaatin teemaan sopivasti ruiskrutongeilla.
3.3
Kuvat
Julkaistu 22.2.2017

Savusilakka-caesarsalaatti – klassikkosalaatin Suomi-versio
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 200 gsavusilakoita
- 2ruukkua romainesalaattia
- 1 dlmustaleimaemmentalia lastuina
Kastike
- 1kananmuna
- 2 tldijonsinappia
- 1½ dlrypsiöljyä
- 1valkosipulinkynsi
- 5anjovisfileetä
- 1 rklsitruunamehua
- ¼ tlsuolaa
- ¼ tlmustapippuria
Ruiskrutongit
- 6viipaletta ruisvuokaleipää
- 2 rklruokaöljyä
- 2valkosipulinkynttä
Savusilakka-caesarsalaatti valmistuu näin:
- Perkaa savusilakat. Huuhtele salaatti. Leikkaa juusto lastuiksi.
- Riko huoneenlämpöinen muna korkeareunaiseen kulhoon. Lisää sinappi. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle ja kaada päälle huoneenlämpöinen öljy.
- Käynnistä sauvasekoitin ja nosta hiljalleen ylöspäin. Lisää majoneesiin valkosipuli, anjovisfileet ja sitruunamehu. Pyöräytä sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuutioi leivät. Kuumenna öljy paistinpannulla, lisää leipäkuutiot. Paista sekoitellen, kunnes leivät ruskistuvat. Lisää valkosipuli ja paista vielä pari minuuttia.
- Sekoita revityt salaatinlehdet ja kastike isossa kulhossa. Lisää savukala, juustot ja krutongit. Tarjoile savusilakkasalaatti heti.

Grilli-caesar
Kotivinkki

Caesarsalaatti (Caesar Salad)
Maku

Grillattu kana-caesarsalaatti
Maku

Caesarsalaatti savulohella ja avokadolla
Kotivinkki

Lämminsavulohisalaatti – nopea ja terveellinen arjen pelastaja lainaa makumaailmansa klassiselta caesarilta
Kotivinkki

Ruokaisa lohipyörykkäsalaatti
Maku

Katkarapu-caesarsalaatti
Maku

Ikihyvä caesarsalaatti
Maku