Savusilakka-caesarsalaatti yllättää, nimittäin positiivisesti! Savusilakasta tulee todella hyvä caesar. Kokonaisuus täydennetään salaatin teemaan sopivasti ruiskrutongeilla.
Riko huoneenlämpöinen muna korkeareunaiseen kulhoon. Lisää sinappi. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle ja kaada päälle huoneenlämpöinen öljy.
Käynnistä sauvasekoitin ja nosta hiljalleen ylöspäin. Lisää majoneesiin valkosipuli, anjovisfileet ja sitruunamehu. Pyöräytä sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kuutioi leivät. Kuumenna öljy paistinpannulla, lisää leipäkuutiot. Paista sekoitellen, kunnes leivät ruskistuvat. Lisää valkosipuli ja paista vielä pari minuuttia.
Sekoita revityt salaatinlehdet ja kastike isossa kulhossa. Lisää savukala, juustot ja krutongit. Tarjoile savusilakkasalaatti heti.