Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Savusilakka-caesarsalaatti – klassikkosalaatin Suomi-versio

15 min

Savusilakka-caesarsalaatti yllättää, nimittäin positiivisesti! Savusilakasta tulee todella hyvä caesar. Kokonaisuus täydennetään salaatin teemaan sopivasti ruiskrutongeilla.

22.2.2017
Reseptin ainekset
4 annosta
200 g
savusilakoita
2
ruukkua romainesalaattia
1 dl
mustaleimaemmentalia lastuina
Kastike
1
kananmuna
2 tl
dijonsinappia
1½ dl
rypsiöljyä
1
valkosipulinkynsi
5
anjovisfileetä
1 rkl
sitruunamehua
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Ruiskrutongit
6
viipaletta ruisvuokaleipää
2 rkl
ruokaöljyä
2
valkosipulinkynttä

Savusilakka-caesarsalaatti valmistuu näin:

  1. Perkaa savusilakat. Huuhtele salaatti. Leikkaa juusto lastuiksi.
  2. Riko huoneenlämpöinen muna korkeareunaiseen kulhoon. Lisää sinappi. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle ja kaada päälle huoneenlämpöinen öljy.
  3. Käynnistä sauvasekoitin ja nosta hiljalleen ylöspäin. Lisää majoneesiin valkosipuli, anjovisfileet ja sitruunamehu. Pyöräytä sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Kuutioi leivät. Kuumenna öljy paistinpannulla, lisää leipäkuutiot. Paista sekoitellen, kunnes leivät ruskistuvat. Lisää valkosipuli ja paista vielä pari minuuttia.
  5. Sekoita revityt salaatinlehdet ja kastike isossa kulhossa. Lisää savukala, juustot ja krutongit. Tarjoile savusilakkasalaatti heti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt