Maku

Savuriistalla höystetty maa-artisokkakeitto

55 min
4
0

Savuriistalla höystetty maa-artisokkakeitto

MU
GL
0
4
Teksti Maija Silvennoinen
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 2 rklvoita
  • 700 gmaa-artisokkaa (kuorittuna, paloiteltuna)
  • 4 kplperunaa (kuorittuna, lohkottuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 20 dllihalientä
  • 2 dlkuohukermaa
  • 200 gkylmäsavustettua poroa (suikaloituna)

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Sulata voi kattilassa ja lisää kasvikset. Kuullota niitä noin 5 minuuttia ja lisää mausteet. Tässä vaiheessa tunnet, kun maa-artisokan maku alkaa tulla esiin. Kuullota 10 minuuttia miedolla lämmöllä ja lisää neste sekä kerma. Anna hautua kannen alla aivan kypsäksi niin, että kasvikset alkavat hajota.

Soseuta maa-artisokkakeitto ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa nestettä.

Sekoita savuriista maa-artisokkakeiton joukkoon tai ripottele keiton pinnalle.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä