


Savuporokeitto – helppo ja samettinen soppa saa täyteläisyyttä sulatejuustosta & raikkautta omenasta
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Savuporokeitto valmistuu pikaisesti. Samettinen sosekeitto on siis todellinen arkiviikon ässä hihassa! Kylmäsavuporo ja sulatejuusto ovat klassinen ja vastustamaton makupari.
Reseptin ainekset
4 annosta
Savuporokeitto
1
sipuli
1
iso palsternakka
3
isoa jauhoista perunaa
1
hapahko omena (esim. granny smith)
3
timjaminoksaa
1 rkl
voita
1 l
lihalientä
200 g
maustamatonta sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija)
150 g
kylmäsavupororouhetta
½ tl
mustapippuria
(suolaa)
Savuporokeitto – ohje:
- Hienonna sipuli. Kuori ja leikkaa palsternakka, perunat ja omena paloiksi. Kypsennä pilkottuja kasviksia, omenaa ja timjaminoksia muutama minuutti voissa kattilassa. Kaada lihaliemi kattilaan ja keitä keskilämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä.
- Siirrä kattila syrjään liedeltä ja lisää sulatejuusto joukkoon. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää keittoon pororouhe ja kuumenna keitto vielä kiehuvan kuumaksi. Mausta mustapippurilla ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
