Kotivinkki

Savuporokeitto – helppo ja samettinen soppa saa täyteläisyyttä sulatejuustosta & raikkautta omenasta

30 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
15 min
Savuporokeitto valmistuu pikaisesti. Samettinen sosekeitto on siis todellinen arkiviikon ässä hihassa! Kylmäsavuporo ja sulatejuusto ovat klassinen ja vastustamaton makupari.
GL
0
0
Julkaistu: 12.4.2021


Ainekset (4 annosta)

Savuporokeitto

  • 1sipuli
  • 1iso palsternakka
  • 3isoa jauhoista perunaa
  • 1hapahko omena (esim. granny smith)
  • 3timjaminoksaa
  • 1 rklvoita
  • 1 llihalientä
  • 200 gmaustamatonta sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija)
  • 150 gkylmäsavupororouhetta
  • ½ tlmustapippuria
  • (suolaa)
Tulosta

Savuporokeitto valmistuu näin:

  1. Hienonna sipuli. Kuori ja leikkaa palsternakka, perunat ja omena paloiksi. Kypsennä pilkottuja kasviksia, omenaa ja timjamin­oksia muutama minuutti voissa kattilassa. Kaada lihaliemi kattilaan ja keitä keski­lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä.
  2. Siirrä kattila syrjään liedeltä ja lisää sulatejuusto joukkoon. Soseuta keitto sauva­sekoittimella. Lisää keittoon pororouhe ja kuumenna keitto vielä kiehuvan kuumaksi. Mausta mustapippurilla ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Löydä lisää arkiruokaideoita! Osta nämä keittokirjat helposti Meillä kotona -kaupoista

SISÄLTÖ JATKUU
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »