Maku

Savulammasputinki

1 h 25 min
0
0

Savulammasputinki

GL
MU
0
0
Teksti Kauko Ervasti
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 300 gsavustettua lammasta (paloiteltuna)
  • 1 kplsipulia
  • 1/4 tlmaustepippuria (kokonaisia)
  • 1/2 rklmerisuolaa
  • 100 glanttua
  • 10 kplperunaa (jauhoinen)
  • 1 rklvoita
  • 2 rklkevytmaitoa

Koristeluun

  • 1 dlruohosipulia
  • 1/2 dlpuolukoita

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN45 min

Keitä lihapaloja sipulisilpun ja pippurien kanssa vähässä, suolalla maustetussa vedessä pehmeämmiksi. Siivilöi liemi ja soseuta sipulisilppu ja leikkaa liha pieniksi paloiksi.

Kuori ja lohko lantut ja perunat. Keitä siivilöidyssä liemessä ensin lanttuja noin 10 minuuttia ja lisää joukkoon perunalohkot, sipulisose sekä vettä sen verran, että ainekset peittyvät. Keitä, kunnes perunat hajoavat ja soseuta ainekset tasaiseksi soseeksi perunasurvimella. Ota osa keitinvedestä talteen soseen notkistamista varten. Notkista putinki tilkalla keitinvettä ja lisää nokare voita ja tilkka maitoa. Sekoita lopuksi mukaan lihasilppu.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä