Tofu-kasvishernekeitto – perinteisen hernarin ruokaisampi vegeversio
26 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
26 h Tofu-kasvishernekeitto taltuttaa varmasti kovemmankin nälän! Lisää ruokaisaan kasvishernekeittoon makua savupaprikalla ja kylmäsavutofulla.
GL
KA
MA
4.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 1.3.2017

Tofu-kasvishernekeitto – perinteisen hernarin ruokaisampi vegeversio
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 500 gkuivattuja herneitä
- 2 lvettä
- 1 tlsuolaa
- 2 kplkasvisliemikuutiota
- 2 kplsipulia
- 3 kplvalkosipulinkynttä
- 1 kpllaakerinlehteä
- 3 kplporkkanaa
- 1 kplpalsternakkaa
- 1/2 tlsavupaprikajauhetta
- 2 tlmeiramia
- 1 tltimjamia
- 300 gtofua (kylmäsavustettua)
- 1/2 rklrypsiöljyä
Lisäksi
- 2 tlpiparjuuritahnaa
- 1 dlkasvirasvasekoitetta (rasvaa 15 %) (kaurapohjaista crème fraîchea)
Tofu-kasvishernekeitto valmistuu näin:
- Huuhtele herneet siivilässä. Liota herneitä kylmässä vedessä yön yli.
- Pane herneet seuraavana päivänä kattilaan. Lisää uusi vesi, suola ja kasvisliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori pois pinnalle kertyvä vaahto.
- Kuori ja silppua sipulit. Lisää ne keittoon. Lisää myös laakerinlehti. Anna kiehua hiljalleen kannen alla välillä sekoittaen 1 ½ tuntia.
- Kuori juurekset. Viipaloi porkkanat ja kuutioi palsternakka. Lisää juurekset keittoon. Lisää tarvittaessa vettä. Anna keiton kiehua vielä puoli tuntia.
- Mausta kasvishernekeitto meiramilla, timjamilla ja savupaprikalla. Anna makujen tekeytyä hetki kannen alla. Tarkista maku.
- Kuutioi tofu ja ruskista kuutiot pannulla öljyssä. Lisää tofut keittoon tai tarjoa erikseen hernekeiton lisäkkeenä.
- Tarjoa keiton kanssa kaurapohjaista fraîchea ja raastettua piparjuurta.

Kasvishernekeitto – unohda herneiden liottaminen ja valmista suosikkisoppa makoisana pikaversiona
Kotivinkki

Linssi-kookoskeitto
Maku

Gazpacho paahdetuista kasviksista
Maku

Paahdettu bataatti-porkkanakeitto
Maku

Helppo tomaatti-mozzarellakeitto
Maku

Kikherne-pastakeitto
Maku

Lehtikaali-mustajuurikeitto
Maku

Itämainen hernesosekeitto
Maku