Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Tofu-kasvishernekeitto – perinteisen hernarin ruokaisampi vegeversio

26 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 26 h 0 min

Tofu-kasvishernekeitto taltuttaa varmasti kovemmankin nälän! Lisää ruokaisaan kasvishernekeittoon makua savupaprikalla ja kylmäsavutofulla.

1.3.2017
Reseptin ainekset
6 annosta
500 g
kuivattuja herneitä
2 l
vettä
1 tl
suolaa
2 kpl
kasvisliemikuutiota
2 kpl
sipulia
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
laakerinlehteä
3 kpl
porkkanaa
1 kpl
palsternakkaa
1/2 tl
savupaprikajauhetta
2 tl
meiramia
1 tl
timjamia
300 g
tofua (kylmäsavustettua)
1/2 rkl
rypsiöljyä
Lisäksi
2 tl
piparjuuritahnaa
1 dl
kasvirasvasekoitetta (rasvaa 15 %) (kaurapohjaista crème fraîchea)

Tofu-kasvishernekeitto valmistuu näin:

  1. Huuhtele herneet siivilässä. Liota herneitä kylmässä vedessä yön yli.
  2. Pane herneet seuraavana päivänä kattilaan. Lisää uusi vesi, suola ja kasvisliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori pois pinnalle kertyvä vaahto.
  3. Kuori ja silppua sipulit. Lisää ne keittoon. Lisää myös laakerinlehti. Anna kiehua hiljalleen kannen alla välillä sekoittaen 1 ½ tuntia.
  4. Kuori juurekset. Viipaloi porkkanat ja kuutioi palsternakka. Lisää juurekset keittoon. Lisää tarvittaessa vettä. Anna keiton kiehua vielä puoli tuntia.
  5. Mausta kasvishernekeitto meiramilla, timjamilla ja savupaprikalla. Anna makujen tekeytyä hetki kannen alla. Tarkista maku.
  6. Kuutioi tofu ja ruskista kuutiot pannulla öljyssä. Lisää tofut keittoon tai tarjoa erikseen hernekeiton lisäkkeenä.
  7. Tarjoa keiton kanssa kaurapohjaista fraîchea ja raastettua piparjuurta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt