


Tofu-kasvishernekeitto – perinteisen hernarin ruokaisampi vegeversio
26 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 26 h 0 min
Tofu-kasvishernekeitto taltuttaa varmasti kovemmankin nälän! Lisää ruokaisaan kasvishernekeittoon makua savupaprikalla ja kylmäsavutofulla.
Reseptin ainekset
6 annosta
500 g
kuivattuja herneitä
2 l
vettä
1 tl
suolaa
2 kpl
kasvisliemikuutiota
2 kpl
sipulia
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
laakerinlehteä
3 kpl
porkkanaa
1 kpl
palsternakkaa
1/2 tl
savupaprikajauhetta
2 tl
meiramia
1 tl
timjamia
300 g
tofua (kylmäsavustettua)
1/2 rkl
rypsiöljyä
Lisäksi
2 tl
piparjuuritahnaa
1 dl
kasvirasvasekoitetta (rasvaa 15 %) (kaurapohjaista crème fraîchea)
Tofu-kasvishernekeitto valmistuu näin:
- Huuhtele herneet siivilässä. Liota herneitä kylmässä vedessä yön yli.
- Pane herneet seuraavana päivänä kattilaan. Lisää uusi vesi, suola ja kasvisliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori pois pinnalle kertyvä vaahto.
- Kuori ja silppua sipulit. Lisää ne keittoon. Lisää myös laakerinlehti. Anna kiehua hiljalleen kannen alla välillä sekoittaen 1 ½ tuntia.
- Kuori juurekset. Viipaloi porkkanat ja kuutioi palsternakka. Lisää juurekset keittoon. Lisää tarvittaessa vettä. Anna keiton kiehua vielä puoli tuntia.
- Mausta kasvishernekeitto meiramilla, timjamilla ja savupaprikalla. Anna makujen tekeytyä hetki kannen alla. Tarkista maku.
- Kuutioi tofu ja ruskista kuutiot pannulla öljyssä. Lisää tofut keittoon tai tarjoa erikseen hernekeiton lisäkkeenä.
- Tarjoa keiton kanssa kaurapohjaista fraîchea ja raastettua piparjuurta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat