Maku

Sateenkaarisuklaa

2 h 20 min
5
0

Sateenkaarisuklaa eli yksisarvisen suklaa on ihana fantasiaherkku! Helppotekoiseen namiin tarvitset vain valkosuklaata, elintarvikevärejä, strösseleitä ja nonparelleja. Ole oman elämäsi suklaataiteilija ja maalaa syötävän ihana taideteos. Tämä on takuuvarma hitti synttärijuhliin!
Tulosta
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct

Ainekset (30 palaa)

  • 300 gvalkosuklaata (Fazer )
  • punaista, sinistä ja keltaista elintarvikeväriä (Dr. Oetker Gel Colours)
  • nonparelleja ja strösseleitä

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h

Paloittele valkosuklaa neljään mikronkestävään kulhoon niin, että jokaisessa kulhossa on suunnilleen saman verran suklaata.

Sulata suklaa miedolla teholla mikrossa, 30 sekunnin jaksoissa. Varo polttamasta valkosuklaata pohjaan sulatuksen aikana. Kun suklaa on lähes sulanut, sekoita se lusikalla tasaiseksi.

Vuoraa vuoka tai pieni tarjotin puhtaalla leivinpaperilla.

Levitä paperille ensin värjäämätöntä valkosuklaata. Värjää sitten loput sulatetusta suklaasta 3-4 eri värillä pastellivärisiksi tai haluamallasi tavalla. Lisää väriainetta vähitellen, jotta saat haluamasi lopputuloksen. 

Levitä valkosuklaan päälle värjättyä valkosuklaata nokareina. Levitä värit huolimattomasti toistensa sekaan lusikalla tai veitsellä niin, että suklaaseen muodostuu eri värisiä pyörteitä. 

Viimeistele ripottelemalla suklaasulan päälle erilaisia nonparelleja, strösseleitä ja kakunkoristeita. 

Nosta tarjotin tai vuoka jääkaappiin 1-2 tunniksi, jotta suklaa kovettuu.

Murra tai leikkaa suklaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Säilytä viileässä sillä valkosuklaa sulaa herkästi.

Sulata valkosuklaaerät ja värjää ne yksitellen. Levitä suklaasula nokareina edellisen kerroksen päälle, sillä valkosuklaa jähmettyy nopeasti. Säilytä paloiteltu valmis suklaa jääkaapissa.
MITÄ PIDIT?
5