Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Satay Gai (Satay-possuvartaat)

2 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 2 h 0 min

Satayvartaat ovat suosittua street foodia eli katukeittiöiden antia Thaimaassa. Liha marinoidaan, grillataan hiiligrillissä ja tarjotaan sataykastikkeen kanssa. Sataykastikkeessa yhdistyvät suolaisen, makean ja kookoksen maut.

6.10.2014
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
porsaan ulkofileetä
Marinadi
1 tl
tuoretta inkivääriä (raastettuna)
1 kpl
sitruunaruohoa
3 kpl
valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
1/2 dl
kookosmaitoa
2 rkl
soijakastiketta
2 rkl
kalakastiketta
1 tl
kurkumaa
1 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1 rkl
punaista currytahnaa
Satay-kastike
3 dl
kookosmaitoa
2 rkl
punaista currytahnaa
2 dl
maapähkinälevitettä (karkeaa)
1/2 dl
ruokosokeria
1 rkl
tamarindikastiketta
1 rkl
kalakastiketta
1 dl
suolapähkinöitä (rouhittuna)
Lisäksi
varrastikkuja

Satay-possuvartaat valmistuvat näin:

Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi.

Sekoita marinadin aineet kulhossa ja nosta lihat joukkoon. Kääntele niin, että marinadi levittyy lihoille tasaisesti. Anna marinoitua vähintään 2 tuntia.

Valmista sataykastike. Kuumenna kookosmaito kattilassa, mutta älä päästä kiehumaan. Lisää muut aineet kuumaan kookosmaitoon. Sekoita ja hauduta muutama minuutti. Sekoita kastike uudestaan tasaiseksi.

Pyyhi lihoista ylimääräinen marinadi pois ja pujota ne vartaisiin.

Voitele lihat kevyesti öljyllä ja grillaa, pariloi tai paista kypsiksi.

Tarjoa satay-possuvartaiden kanssa sataykastiketta.

  • Jos käytät bambuvarrastikkuja, liota niitä puolisen tuntia ennen kuin pujotat niihin lihat. Näin ne eivät grillatessa syty palamaan yhtä herkästi kuin liottamattomat tikut.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt