Satay Gai (Satay-possuvartaat)

2 h 50 min
5
0

Satay Gai (Satay-possuvartaat)

GL
LA
MA
MU
0
5
Satayvartaat ovat suosittua street foodia eli katukeittiöiden antia Thaimaassa. Liha marinoidaan, grillataan hiiligrillissä ja tarjotaan sataykastikkeen kanssa. Sataykastikkeessa yhdistyvät suolaisen, makean ja kookoksen maut.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gporsaan ulkofileetä

Marinadi

  • 1 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 1 kplsitruunaruohoa
  • 3 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1/2 dlkookosmaitoa
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 2 rklkalakastiketta
  • 1 tlkurkumaa
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 rklpunaista currytahnaa

Satay-kastike

  • 3 dlkookosmaitoa
  • 2 rklpunaista currytahnaa
  • 2 dlmaapähkinälevitettä (karkeaa)
  • 1/2 dlruokosokeria
  • 1 rkltamarindikastiketta
  • 1 rklkalakastiketta
  • 1 dlsuolapähkinöitä (rouhittuna)

Lisäksi

  • varrastikkuja

Tee näin

2 h 50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN2 h

Satay-possuvartaat valmistuvat näin:

Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi.

Sekoita marinadin aineet kulhossa ja nosta lihat joukkoon. Kääntele niin, että marinadi levittyy lihoille tasaisesti. Anna marinoitua vähintään 2 tuntia.

Valmista sataykastike. Kuumenna kookosmaito kattilassa, mutta älä päästä kiehumaan. Lisää muut aineet kuumaan kookosmaitoon. Sekoita ja hauduta muutama minuutti. Sekoita kastike uudestaan tasaiseksi.

Pyyhi lihoista ylimääräinen marinadi pois ja pujota ne vartaisiin.

Voitele lihat kevyesti öljyllä ja grillaa, pariloi tai paista kypsiksi.

Tarjoa satay-possuvartaiden kanssa sataykastiketta.

  • Jos käytät bambuvarrastikkuja, liota niitä puolisen tuntia ennen kuin pujotat niihin lihat. Näin ne eivät grillatessa syty palamaan yhtä herkästi kuin liottamattomat tikut.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä