


Kuvittaja Sanna Manderin bravuuri on nuudeleilla höystetty lanttupata, joka saa korealaisen vivahteen gochujang-tahnasta
1 h 0 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min
Kuvittaja Sanna Mander herkuttelee suomalaisella lantulla.
”Jääkaapissani on aina joko Le Creuset´n kurpitsanmuotoinen pata tai Staubin iso valurautapata sisällään keittoa tai pataruokaa. Ainakin kerran viikossa kokkaan jotain lantusta. Se on herkullinen raaka-aine, jota Suomessa turhaan väheksytään. Bravuurini on lanttupata, jonka valmistamisen aloitan paistamalla lanttua voissa. Sekaan lisään mitä kaapeista sattuu löytymään, esimerkiksi sipulia, porkkanaa, lehtikaalia ja luumuja.” Sanna Mander kertoo ruokabravuuristaan.
Reseptin ainekset
2 annosta
1 (n. 400 g)
lanttu
nokare
voita
1 rkl
seesamiöljyä
1 rkl
gochujang-tahnaa
2 rkl
riisietikkaa
2 rkl
soijakastiketta
3 rkl
vettä (+ 1–2 dl vettä myöhemmin)
160–200 g
nuudeleita tai spagettia
seesaminsiemeniä
purjo- tai kevätsipulisilppua
korianteria
Sanna Manderin lanttupata – ohje:
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Pilko lanttu ja kuullota voissa pienehkössä padassa. Sekoita kastikkeen ainekset ja lisää pataan.
- Siirrä pata uuniin ja lisäile vettä silloin tällöin. Kypsennä, kunnes lantut ovat pehmeitä, noin 45 minuuttia.
- Keitä nuudelit ja sekoita ne pataan.
- Tarjoile sipuli- ja korianterisilpun kanssa. Koristele seesaminsiemenillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat