


Chiliä maun mukaan
Sami Kurosen arkiruokabravuuri on tuliainen Thaimaasta – pad kra pao gai eli thaibasilikakana on nopea ja helppo tehdä
30 min
Radio- ja tv-juontaja Sami Kurosen arkiruokasuosikki on helppo kana-annos, joka saa potkua chilistä. Annos viimeistellään paistetulla munalla.
”Ekalla kuvausmatkalla Thaimaassa jännitin, miten pärjään pienessä kylässä ilman länsimaalaista ravintolaa. Ennakkoluulot osoittautuivat turhiksi ja thaikeittiö taivaalliseksi. Paikalliset makkaraperunat eli pad kra pao gai kuuluu nykyään lempiruokiini”, Sami sanoo.
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
broilerin jauhelihaa
1
salottisipuli
1
nippu kevätsipulia
4
valkosipulinkynttä
1
chili (tulisuus oman maun mukaan)
kourallinen
thaibasilikaa (säästä osa koristeeksi)
1 rkl
soijakastiketta
2 rkl
kalakastiketta
1 tl
sokeria
mustapippuria
1
limen mehu
Paistamiseen
seesamiöljyä
Lisäksi
4
paistettua kananmunaa
jasmiiniriisiä keitettynä
Sami Kurosen thaibasilikakana – ohje:
- Pilko sipulit ja chili. Hienonna thaibasilika.
- Ruskista jauhelihaa kevyesti seesamiöljyssä. Nosta lihat hetkeksi sivuun.
- Lisää samalle pannulle öljyä ja kuullota salottisipuli. Lisää valkosipuli ja chili. Kypsennä noin minuutin ajan. Lisää pannulle kypsä jauheliha, kevätsipuli ja thaibasilika. Mausta soijakastikkeella, kalakastikkeella, sokerilla ja mustapippurilla. Purista limen mehu sekaan juuri ennen tarjoilua.
- Tarjoa paistettujen kananmunien ja keitetyn jasmiiniriisin kanssa. Koristele annos thaibasilikalla
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat