Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Äititreffien hitti

Sami Kuronen leipoo maailman parhaat browniet – nappaa talteen luottoresepti!

4 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 4 h 0 min

Radio- ja tv-juontaja Sami Kurosen leivontabravuuri on ihanan suklainen brownie. Se tarjotaan raikkaan vadelmamelban kanssa.

”Kun jäin viisitoista vuotta sitten hoitovapaalle, vietin aikaa naapuruston äitien kanssa hiekkalaatikolla ja puistoissa. Kun joskus pyysin heidät kahville, uunituoreet browniet tekivät nopeasti kauppansa”, Sami kertoo.

Reseptin ainekset
6-8 annosta
200 g
tummaa suklaata
2½ dl
sokeria
200 g
sulatettua voita
1 tl
vaniljasokeria
5
kananmunaa
1¾ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
kaakaojauhetta (Van Houten)
Vadelmamelba
200 g
tuoreita vadelmia
2 rkl
tomusokeria
1 tl
sitruunamehua
Lisäksi
vanilja-valkosuklaajäätelöä
marenkia murennettuna

Sami Kurosen browniet – ohje:

  1. Voitele 20 × 30 cm:n uunivuoka ja jauhota se vehnäjauholla.
  2. Sulata suklaa varovasti joko mikrossa tai paksupohjaisessa kattilassa liedellä. Anna jäähtyä hetki.
  3. Mittaa kulhoon sokeri, voisula ja vaniljasokeri. Vatkaa vaahdoksi. Riko munat yksitellen sekaan koko ajan sekoittaen ja lisää lopuksi sulatettu suklaa.
  4. Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauhot ja kaakaojauhe. Lisää seos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  5. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin puoli tuntia. Brownie saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi.
  6. Tee vadelmamelba. Jos käytät ulkomaisia vadelmia, niitä on syytä kuumentaa ensin pari minuuttia kiehuvassa vedessä. Säästä muutama vadelma koristeluun. Soseuta melban ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Painele seos siivilän läpi niin, että siemenet jäävät siivilään.
  7. Tarjoa brownien kanssa jäätelöä. Viimeistele annos vadelmamelballa, mintunlehdillä ja marengilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt