


Mainos: Jozo
Samettinen maitosuklaavanukas eli pot de crème
55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min
Pehmeän samettinen suklaavanukas eli pot de crème on täyteläinen jälkiruoka, joka valmistuu miltei itsestään uunissa hyydyttämällä.
Reseptin ainekset
6
4 dl
kuohukermaa
2 dl
maitoa
150 g
maitosuklaata
6
kanamunan keltuaista
½ dl
sokeria
JOZO Gourmet sormisuolaa
Tuoreita vadelmia tai muita marjoja
Maitosuklaavanukas eli pot de crème
- Mittaa kerma ja maito kattilaan ja kiehauta.
- Paloittele suklaa kulhoon. Kaada kiehautettu neste suklaan päälle ja sekoita kunnes seos on tasaista.
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti, älä vaahdota.
- Lisää suklaaseos joukkoon hiljalleen vispaten.
- Kaada massa uuninkestäviin annosvuokiin.
- Kypsennä vesihauteessa 150-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia tai kunnes seos on hyytynyt. Vesihauteeseen riittää, että vettä on annosvuokien puoliväliin saakka. Anna jäähtyä.
- Ripottele päälle suolahiutaleita ja koristele halutessasi tuoreilla marjoilla.

Gourmet sormisuola
JOZO Gourmet sormisuolaa voi käyttää ruokalajien viimeistelyyn, jolloin voit nauttia suolahiutaleiden herkästä mausta ja ihanasta rapeudesta.
Lue lisää!>>Katso myös nämä
Uusimmat