Maku

Rapeutta, pehmeyttä ja reippaasti umamia! Salvia-sienignocchit ovat Imanin ja Leenan 20 minuutin arkibravuuri

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Valmisgnocchit ovat nopea ratkaisu arjen ruokapulmiin. Somesta tuttujen Imanin ja Leenan reseptissä gnocchit voi halutessaan korvata keitetyillä perunoilla tai pastalla.
KA
0
0
Julkaistu 19.1.2023


Reseptin ainekset (3–4 annosta)

  • 15salvianlehteä
  • noin ½ dloliiviöljyä
  • 1 pkt (500 g)perunagnoccheja
  • 1 lkantarelleja, suppilovahveroita tai siitakesieniä
  • 1 tlsormisuolaa
  • 20 gvoita
  • noin 1 dlparmesaani- tai pecorinojuustoa raastettuna
  • ½ tlsormisuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
Tulosta

Salvia-sienignocchit – ohje:

  1. Paista salvianlehdet oliiviöljyssä kuumalla pannulla rapeiksi, noin puoli minuuttia. (Oliiviöljyä tulee olla sen verran, että pannun pohja peittyy.) Nosta salvianlehdet pihdeillä talouspaperin päälle kuivumaan. Jätä öljy pannulle.
  2. Lisää gnocchit pannulle ja paista rapeiksi ja kullanruskeiksi, noin 6 minuuttia. Käännä välillä, jotta gnocchit ruskistuvat molemmilta puolilta.
  3. Paista gnocchien ruskistuessa kantarelleista tai suppilovahveroista nesteet pois toisella, kuivalla pannulla. Jos käytät siitakesieniä, lisää pannulle tilkka oliiviöljyä, sillä siitakkeista ei irtoa nestettä samoin kuin metsäsienistä. Mausta sienet sormisuolalla.
  4. Nostele rapeaksi paistetut gnocchit sienten sekaan (ilman öljyä). Lisää voi ja ripaus sormisuolaa. Sekoita ja paahda vielä 1–2 minuuttia keskilämmöllä.
  5. Viimeistele annokset parmesaaniraasteella ja rapeilla salvianlehdillä. Rouhi päälle mustapippuria.

Vinkki!

Voit käyttää myös kuivattuja ja liotettuja kantarelleja, suppilovahveroita tai muita pannuvalmiita metsäsieniä.

Lue juttu Imanista ja Leenasta täältä ja kurkkaa myös heidän muut arkireseptinsä.

Kommentoi »