Rapeutta, pehmeyttä ja reippaasti umamia! Salvia-sienignocchit ovat Imanin ja Leenan 20 minuutin arkibravuuri
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Valmisgnocchit ovat nopea ratkaisu arjen ruokapulmiin. Somesta tuttujen Imanin ja Leenan reseptissä gnocchit voi halutessaan korvata keitetyillä perunoilla tai pastalla.
KA
0
Kuvat
Julkaistu 19.1.2023

Rapeutta, pehmeyttä ja reippaasti umamia! Salvia-sienignocchit ovat Imanin ja Leenan 20 minuutin arkibravuuri
Reseptin ainekset (3–4 annosta)
- 15salvianlehteä
- noin ½ dloliiviöljyä
- 1 pkt (500 g)perunagnoccheja
- 1 lkantarelleja, suppilovahveroita tai siitakesieniä
- 1 tlsormisuolaa
- 20 gvoita
- noin 1 dlparmesaani- tai pecorinojuustoa raastettuna
- ½ tlsormisuolaa
- ¼ tlmustapippuria
Salvia-sienignocchit – ohje:
- Paista salvianlehdet oliiviöljyssä kuumalla pannulla rapeiksi, noin puoli minuuttia. (Oliiviöljyä tulee olla sen verran, että pannun pohja peittyy.) Nosta salvianlehdet pihdeillä talouspaperin päälle kuivumaan. Jätä öljy pannulle.
- Lisää gnocchit pannulle ja paista rapeiksi ja kullanruskeiksi, noin 6 minuuttia. Käännä välillä, jotta gnocchit ruskistuvat molemmilta puolilta.
- Paista gnocchien ruskistuessa kantarelleista tai suppilovahveroista nesteet pois toisella, kuivalla pannulla. Jos käytät siitakesieniä, lisää pannulle tilkka oliiviöljyä, sillä siitakkeista ei irtoa nestettä samoin kuin metsäsienistä. Mausta sienet sormisuolalla.
- Nostele rapeaksi paistetut gnocchit sienten sekaan (ilman öljyä). Lisää voi ja ripaus sormisuolaa. Sekoita ja paahda vielä 1–2 minuuttia keskilämmöllä.
- Viimeistele annokset parmesaaniraasteella ja rapeilla salvianlehdillä. Rouhi päälle mustapippuria.
Vinkki!
Voit käyttää myös kuivattuja ja liotettuja kantarelleja, suppilovahveroita tai muita pannuvalmiita metsäsieniä.
Lue juttu Imanista ja Leenasta täältä ja kurkkaa myös heidän muut arkireseptinsä.

Ruusukaali-gnocchipelti – manteleilla ja hunajalla höystetty ihana herkku
Maku

Arki-iltojen ihmevuoka! Ihanan simppeli punajuuri-gnocchivuoka valmistuu hetkessä uuniin
Maku

Pannulle ja pöytään – simppeli herkkusieni-gnocchipannu on arkiviikon parasta pikaruokaa
Kotivinkki

Gnocchivuoka päästää tiskaajan vähällä! Uunissa kypsyvä ihanuus tihkuu tomaattia, chorizoa ja juustoa
Maku

Janssonin gnocchit – kotoisaa pikaruokaa parhaimmillaan! Viimeistele klassikkokiusauksen uusi versio rapealla leipämurulla
Kotivinkki

Risotto kuivatuista sienistä – Satu Koiviston yllättävän helppo arkiresepti maistuu koko perheelle
Maku

Jotain tuttua, jotain lainattua! Kotoisa sieni-lehtikaalirisotto saa makua misotahnasta ja suppilovahveroista
Maku

Herkkusienipasta – herkullinen nälän karkottaja syntyy yhdessä hujauksessa!
Kotivinkki