Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Salmiakkitoffeet

2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min

Joulun suosikkitoffeet maustetaan salmiakilla ja merisuolalla. Lopputulos on ihanan tahmea!

8.11.2016
Reseptin ainekset
20 kpl
60 g
voita
1 ½ dl
ruokokidesokeria
1 ½ dl
kuohukermaa
½ dl
salmiakkijauhetta tai -siirappia (esim. Zahara)
½ tl
sormisuolaa

1. Voitele pieni pala leivinpaperia öljyllä ja laita se 10 x 15 cm kokoisen vadin pohjalle.

2. Laita voi, sokeri, kerma ja salmiakki kattilaan ja anna kiehahtaa. Laske lämpöä ja anna seoksen porista hiljalleen samalla koko ajan hämmentäen noin 15 minuuttia, kunnes seoksen lämpötila on 122 - 124 astetta. Jos sinulla ei ole sokerilämpömittaria, voit tehdä testin tiputtamalla pisaran seosta vesilasiin. Jos seos jähmettyy, toffee on valmista.

3. Nosta kattila liedeltä ja kaada seos vuokaan. Anna sen jäähtyä hetki huoneenlämmössä ja nosta sitten jääkaappiin pariksi tunniksi.

4. Keikauta toffeemassa leikkuulaudalle ja leikkaa sopiviksi suupaloiksi. Ennen tarjoilua sirottele päälle hiukan sormisuolaa.

Suosittelemme myös näitä:

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt