Maku

Salmiakki-riisisuklaa

2 h 15 min
5
0

Salmiakki-riisisuklaa

Salmiakin makuinen riisisuklaa nostaa retroherkun aivan uusiin sfääreihin! Maun salaisuus on kunnon luraus apteekin salmiakkiliuosta. Makupalettia täydentää hykerryttävän herkullisella tavalla rapeat suolapähkinät ja pehmeät lakupalat. Tuloksena on totaalisen koukuttava nami! Kuva: Sanna Peurakoski
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

  • 1 dlHaganol-salmiakkiliuosta (apteekista)
  • 200 gmaitosuklaata
  • 100 gkookosrasvaa
  • 1 dltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 1/2 dlsuolapähkinöitä rouhittuna
  • 8 dlriisimuroja
  • 120 glakumattoa paloiteltuna (Halva)

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h

Mittaa kattilaan Haganol-salmiakkiliuos ja paloiteltu maitosuklaa. Kuumenna keskilämmöllä ja sekoitellen, kunnes suklaa sulaa.

Lisää kookosrasva ja anna sen sulaa.

Lisää seokseen muut ainekset. Sekoita tasaiseksi.

Vuoraa leivinpaperilla neliön tai suorakaiteen mallinen vuoka. Levitä riisimuroseos vuokaan. Painele se lusikalla tiiviisti.

Peitä riisisuklaa kelmulla tai foliolla ja nosta jääkaappiin pariksi tunniksi.

Leikkaa suklaa terävällä veitsellä suorakaiteen muotoisiksi paloiksi.

Säilytä suklaa viileässä.

Vinkki!

Voit lisätä riisisuklaaseen kuivattuja marjoja, esimerkiksi karpaloita.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä