


Salmiakki-riisisuklaa
Salmiakin makuinen riisisuklaa nostaa retroherkun aivan uusiin sfääreihin! Maun salaisuus on kunnon luraus apteekin salmiakkiliuosta. Makupalettia täydentää hykerryttävän herkullisella tavalla rapeat suolapähkinät ja pehmeät lakupalat. Tuloksena on totaalisen koukuttava nami! Kuva: Sanna Peurakoski
Mittaa kattilaan Haganol-salmiakkiliuos ja paloiteltu maitosuklaa. Kuumenna keskilämmöllä ja sekoitellen, kunnes suklaa sulaa.
Lisää kookosrasva ja anna sen sulaa.
Lisää seokseen muut ainekset. Sekoita tasaiseksi.
Vuoraa leivinpaperilla neliön tai suorakaiteen mallinen vuoka. Levitä riisimuroseos vuokaan. Painele se lusikalla tiiviisti.
Peitä riisisuklaa kelmulla tai foliolla ja nosta jääkaappiin pariksi tunniksi.
Leikkaa suklaa terävällä veitsellä suorakaiteen muotoisiksi paloiksi.
Säilytä suklaa viileässä.