Salami-pizzetat

1 h 5 min
4
2

Salami-pizzetat

GL
MU
2
4
Pizzetta tarkoittaa pientä pizzaa. Näiden pikkupizzojen pohja valmistuu gluteenittomasti soijajauhoista. Mehevät täytteet ovat piste iin päälle.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Pizzapohja

  • 3 dlvettä
  • 15 ghiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlsokeria
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 dlauringonkukansiemeniä (rouhittuna)
  • 3 dlsoijajauhoja
  • 2 1/2 dlgluteenitonta jauhoseosta

Täyte

  • 2 dltomaattikastike
  • 100 gsalamia (ohuina viipaleina)
  • 1 kplpaprikaa (ohueksi suikaloituna)

Päälle

  • 150 gmozzarellajuustoa
  • 75 grucolaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN40 min

Sekoita kulhossa kädenlämpöinen vesi ja murennettu hiiva. Lisää suola, sokeri, öljy auringonkukansiemenet ja jauhot vähän kerrallaan. Jos taikina on liian löysää, lisää hieman jauhoja.

Kohota peitettynä 30 minuuttia.

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Jaa taikina 4 palaan. Taputtele palat jauhojen avulla soikioiksi. Nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille.

Levitä pizzapohjille ensin tomaatti-pastakastiketta, sitten salamia ja paprikaa.

Paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes pizzetat saavat kauniin värin.

Viimeistele pizzetat viipaloidulla mozzarellalla ja rucolalla.

Pirskottele päälle öljyä, balsamiviinietikkaa ja mustapippuria.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä