Kotivinkki

Salaattipiirakka on kahden suolaisen suosikin summa! Kokoa pohjan päälle raikas täyte kasviksista, couscousista ja halloumista

50 min
{
Aktiivinen10 min
Passiivinen40 min
Salaattipiirakassa yhdistyvät sekä suolaisen piirakan että salaatin parhaat puolet. Tämä ruokaisa herkku maistuu niin arjen välipalana kuin juhlien raikkaana pikkusuolaisenakin.
KA
4.5
0
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 250 gmaitorahkaa
  • 125 gpehmeää voita
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • ½ tlleivinjauhetta
  • öljyä tai voita voiteluun

Salaattitäyte

  • 250 gvalmista hummusta (esim. Sevan)
  • 2 dlcouscousia
  • 200 ghaluamaasi salaattia tai salaattisekoitusta (esim. Napolitana Mix)
  • 150 gkirsikkatomaatteja
  • 1keltainen paprika
  • 200 ghalloumijuustoa
  • öljyä paistamiseen
  • mausteeksi esimerkiksi suolaa, pippuria ja savupaprikaa

Lisäksi

  • oliiviöljyä
Tulosta

Salaattipiirakka valmistetaan näin:

  1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan 24−26 cm:n kokoinen pyöreä piirasvuoka.
  2. Sekoita yhteen maitorahka ja pehmeä voi. Sekoita myös kuivat aineet keskenään. Lisää rahka-voiseoksen joukkoon kuivat aineet ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina piirasvuokaan.
  3. Lisää taikinan päälle leivinpaperi ja kuivia herneitä tai paistohelmiä, jotka estävät piiraan valumisen reunoilta. Paista uunin keskitasolla 10−15 minuuttia tai kunnes piiras on kauniin kullanruskea. Anna jäähtyä.
  4. Valmista couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Lusikoi jäähtyneen piiraan pohjalle hummus. Lisää salaatinlehdet. Halkaise kirsikkatomaatit ja pilko paprika. Sekoita kasvikset ja couscous yhteen ja lisää salaatin päälle.
  5. Viipaloi halloumi ja paista juustoviipaleita öljytyllä pannulla, kunnes pinnat ovat kullanruskeita. Lisää piiraan päälle halloumi ja mausteet. Sekoita aineksia hieman. Tarjoa oliiviöljyn kera.
MITÄ PIDIT?
4.5
Kommentoi »