


Salaattipiirakka on kahden suolaisen suosikin summa! Kokoa pohjan päälle raikas täyte kasviksista, couscousista ja halloumista
50 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 40 min
Salaattipiirakassa yhdistyvät sekä suolaisen piirakan että salaatin parhaat puolet. Tämä ruokaisa herkku maistuu niin arjen välipalana kuin juhlien raikkaana pikkusuolaisenakin.
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
250 g
maitorahkaa
125 g
pehmeää voita
2 dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
öljyä tai voita voiteluun
Salaattitäyte
250 g
valmista hummusta (esim. Sevan)
2 dl
couscousia
200 g
haluamaasi salaattia tai salaattisekoitusta (esim. Napolitana Mix)
150 g
kirsikkatomaatteja
1
keltainen paprika
200 g
halloumijuustoa
öljyä paistamiseen
mausteeksi esimerkiksi suolaa, pippuria ja savupaprikaa
Lisäksi
oliiviöljyä
Salaattipiirakka valmistetaan näin:
- Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan 24−26 cm:n kokoinen pyöreä piirasvuoka.
- Sekoita yhteen maitorahka ja pehmeä voi. Sekoita myös kuivat aineet keskenään. Lisää rahka-voiseoksen joukkoon kuivat aineet ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina piirasvuokaan.
- Lisää taikinan päälle leivinpaperi ja kuivia herneitä tai paistohelmiä, jotka estävät piiraan valumisen reunoilta. Paista uunin keskitasolla 10−15 minuuttia tai kunnes piiras on kauniin kullanruskea. Anna jäähtyä.
- Valmista couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Lusikoi jäähtyneen piiraan pohjalle hummus. Lisää salaatinlehdet. Halkaise kirsikkatomaatit ja pilko paprika. Sekoita kasvikset ja couscous yhteen ja lisää salaatin päälle.
- Viipaloi halloumi ja paista juustoviipaleita öljytyllä pannulla, kunnes pinnat ovat kullanruskeita. Lisää piiraan päälle halloumi ja mausteet. Sekoita aineksia hieman. Tarjoa oliiviöljyn kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat